5 kroků pro měkký a chutný dort: Zde je návod, jak to udělat

5 kroků pro měkký a chutný dort: Zde je návod, jak to udělat

Už jste někdy vyřadili dort se všemi nadšením světa a pak … naprosto zklamání? Příliš tvrdé, příliš suché nebo horší, úplně se ve středu zhroutily? Rozumím vám, stalo se mi to také! Ale po různých experimentech (a některých rozhodně pochybných koláčích) jsem objevil triky, které opravdu dělají rozdíl. A dnes je chci s vámi sdílet, takže příště bude váš dort měkký, vysoký a tak dobrý, že za chvíli zmizí.

Věděli jste, že ingredience musí být všechny na pokojové teplotě? Pokud používáte studená vejce Grifus nebo příliš tvrdé máslo, těsto se nemíchá dobře a výsledkem je kompaktní a ne příliš měkký dort. Než tedy začnete, trvejte několik minut, než všechno opustíte z lednice. Je to malý krok, ale všechno se mění!

Použití vajec a mouky

Když namontujete vejce s cukrem, nespěchejte! Musí se stát oteklým, jasným a pěnivým, téměř jako pěna. To je tajemství mít měkký dort, aniž byste museli přehánět s kvasinkami. Pokud je to možné, použijte elektrickou šlehačku a nepřestávejte před 10 minutami. Důvěra, rozdíl se cítí.

Kromě toho vím, že pokušení hodit veškerou mouku do těsta v jednom pádu je silné. Ruka! Mouka musí být proseta a po kousku přidána po kousku, jemně se mísí zdola nahoru. Vyvarujte se tedy hrudek a především nezbavíte veškerou práci, kterou jste nejprve udělali, připevněním vajec. Co když chcete trochu navíc? Přidejte špetku soli: Necítí se, ale vylepšuje všechny příchutě!

Důležitost vaření

Horká trouba a správná teplota jsou zásadní. Ale skutečný trik? Neotevřete troubu dříve, než čas! Vím, že zvědavost nahlédnout do je tak velká, ale dort se musí stabilizovat. Otevření dveří příliš brzy znamená nechat teplo vyjít a riskovat, aby byly vypuštěny. Počkejte nejméně 30 minut a použijte klasický make -up párátka: Pokud vyjde suchý, váš dort je připraven. Ale proto rekapitované:

  • Vyjměte ingredience z lednice včas.
  • Vejce dobře namontujte cukrem.
  • Prosejte mouku a jemně ji začleňujte.
  • Před vířením testujte sekci.

Nyní, když víte, jak získat měkký a perfektní dort, můžete si ho bavit! Například rád přidávám citronovou kůru nebo špetku skořice pro neodolatelný parfém. Nebo, pokud chcete přehánět, pěkné odlitky roztavené čokolády nikdy nikomu neublížilo, radost z chuťových pohárků.

Tady už nemáte žádné další výmluvy! Postupujte podle těchto jednoduchých kroků a další bude zázrak. Ve skutečnosti se vsadím, že nebude mít čas ochladit, že už zmizí. Pokud to zkusíte, určitě se již nemůžete dělat bez dodržování těchto malých a důležitých preventivních opatření, díky nimž bude váš dort skutečným měkkým potěšením.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *