Basmati rýže je řada dlouhé grainové rýže známé pro svůj nízký glykemický index (ve srovnání s jinými typy rýže). Díky své struktuře je trápena pomaleji, což znamená zpomalení absorpce cukrů, a tedy nižší frekvence vrcholů hladiny cukru v krvi. Tento faktor z něj činí ideální volbu pro všechny, kteří chtějí sledovat dietu s nízkým glykemickým indexem.
Jedním z aspektů, které však ovlivňují více na jeho glykemický index, je režim vaření. Ve skutečnosti mohou některé metody přispívat dále při redukci glykémie, což bude tato rýže ještě zdravější. Je proto důležité zvolit nejlepší techniku vaření, abyste mohli na charitu co nejlépe využít jeho nutriční vlastnosti.
Techniky vaření ke snížení indexu glykemického
Jednou z nejúčinnějších strategií ke snížení glykemického indexu rýže Basmati je vařit ji al dente. Ve skutečnosti nižší doba vaření snižuje želatinizaci škrobu uvnitř, takže je odolnější vůči trávení a zpomaluje absorpci cukrů v krvi. Chlazení rýže s vařením post -vaření také pomáhá vytvářet odolný škrob, typ vlákna, který přispívá k dalšímu snižování glykemického indexu.
Další užitečnou metodou k označení je vaření přidáním zdravých tuků, jako je extra panenský olivový olej nebo kokosový olej. Tuky ve skutečnosti zpomalují trávení také absorpce glukózy, čímž přispívají k udržení stabilnějšího cukru v krvi. Mimo jiné se doporučuje vařit rýži s mírně nižším množstvím vody než norma, aby se zabránilo příliš měkké.
Jak připravit rýži Basmati a roli dalších složek
Chcete -li získat maximální prospěch z rýže Basmati, je nezbytné dodržovat některá preventivní opatření během přípravy. Jedním z prvních a nejdůležitějších je například mytí rýže; Ty by měly být propláchnuty pod tekoucí vodou po dobu 2 nebo 3krát, aby se odstranil přebytečný škrob. Tato pasáž proto přispívá k výraznému snížení glykemického příjmu. Další triky, které je třeba následovat:
- Vařte rýži al dente
- Ochlaďte to po vaření
- Použijte dobré zeleninové tuky
- Vždy doprovázejte štíhlými proteiny a vlákny
- Použijte koření
Ve skutečnosti jsou také důležité složky, které používáme k doprovodu rýže v době jídla. Přidání ušlechtilých proteinů, pocházejících z libového masa, jako je drůbež nebo ryby, může pomoci zpomalit absorpci uhlohydrátů. V tomto smyslu jsou také luštěniny také vynikající, protože kromě proteinů také poskytují vlákna.
Pokud jde o vlákna, je vhodné vždy přidávat důležitý zdroj pomocí zeleniny, jako je zelenina a zelenina, aby se ještě více snížila absorpce cukrů. Dokonce i koření, jako je kurkuma nebo skořice, jsou vynikající, protože mohou zlepšit citlivost na inzulín a tak pomáhat regulovat hladinu cukru v krvi.