Nejhorší české jídlo podle turistů. Druhé místo vás možná překvapí

Při hledání chutí, které zahřejí srdce i chuťové buňky, občas narazíme na jídla, která vyvolávají smíšené pocity. Mezinárodní kulinářský průvodce se rozhodl zjistit, která česká jídla zahraničním gurmánům nechutnají. Výsledkem hlasování uživatelů na webových stránkách bylo hodnocení nejnežádanějších českých jídel.

Mezi ty, které turistům nejméně chutnaly, patřila klobása, která získala pouze 2,9 hvězdičky z pěti. Nebyla to však ta, která byla označena za nejméně chutnou. Přednost v tomto neslavném žebříčku dostala charna, tradiční polská polévka na bázi kachní nebo husí krve, která se mnohým může zdát jako kulinářská výzva. Třetí místo obsadila pečeně z mletého masa, které se říká „tradiční česká sekaná“.

Anticena, do níž se přihlásilo celkem 75 položek, odráží nejen osobní chuťové preference, ale naznačuje také kulturní rozdíly ve vnímání jídla. Žebírka, krvavá klobása a bramborová polévka jsou příklady jídel, která jsou pro některé lidi kvintesencí české kuchyně, zatímco pro jiné jsou kulinářskou profesí.

Zveřejňování takových seznamů je důležité nejen z hlediska samotných konzumentů, ale může být i cennou radou pro české restauratéry a propagátory české kuchyně, kteří chtějí do České republiky přilákat gurmány z celého světa. Každý pokrm má samozřejmě své příznivce, ale stojí za to zamyslet se nad tím, jak prezentovat tradiční jídla, aby povzbudila i méně kulinářsky odvážné jedlíky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *