TENTO recept na perník používá celá Česká republika. Není lepšího

Perníčky patří k oblíbeným vánočním pochoutkám. Ještě stále máte šanci si je během Vánoc vyrobit a vychutnat si jejich chuť. Recept na toto vánoční cukroví od Anyi Bardovské je bezkonkurenční. Použilo ho již mnoho lidí a všichni jsou spokojeni.

Perníčky

Osvědčený recept na perníčky. Níže je uveden seznam ingrediencí potřebných k jejich výrobě a způsob přípravy.

Seznam ingrediencí na perníčky:

1 kg mouky

2,5 čajové lžičky jedlé sody

1 lžička perníku

250 g másla

250 g medu

4 vejce

Nejlepší perník na Vánoce

Do mísy nasypeme kilo mouky a 2,5 lžičky jedlé sody. Odstavíme. Do hrnce dáme máslo, vlijeme med a koření na perník . Postavíme na mírný oheň a za stálého míchání zahříváme. Když se přísady rozpustí a stanou se homogenními, odstavíme je do chladna.

Vejce vyšlehejte do bujné hmoty, poté je smíchejte s vychladlým máslem a medem, do vzniklé hmoty postupně přidávejte mouku a jedlou sodu. Vypracujeme těsto.

Vyválejte těsto a vykrajujte libovolné tvary. Perníčky pečeme asi 10 minut při 180 °C. Perníčky ozdobte polevou a oblíbenými ozdobami. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *