Perníčky patří k oblíbeným vánočním pochoutkám. Ještě stále máte šanci si je během Vánoc vyrobit a vychutnat si jejich chuť. Recept na toto vánoční cukroví od Anyi Bardovské je bezkonkurenční. Použilo ho již mnoho lidí a všichni jsou spokojeni.
Perníčky
Osvědčený recept na perníčky. Níže je uveden seznam ingrediencí potřebných k jejich výrobě a způsob přípravy.
Seznam ingrediencí na perníčky:
1 kg mouky
2,5 čajové lžičky jedlé sody
1 lžička perníku
250 g másla
250 g medu
4 vejce
Nejlepší perník na Vánoce
Do mísy nasypeme kilo mouky a 2,5 lžičky jedlé sody. Odstavíme. Do hrnce dáme máslo, vlijeme med a koření na perník . Postavíme na mírný oheň a za stálého míchání zahříváme. Když se přísady rozpustí a stanou se homogenními, odstavíme je do chladna.
Vejce vyšlehejte do bujné hmoty, poté je smíchejte s vychladlým máslem a medem, do vzniklé hmoty postupně přidávejte mouku a jedlou sodu. Vypracujeme těsto.
Vyválejte těsto a vykrajujte libovolné tvary. Perníčky pečeme asi 10 minut při 180 °C. Perníčky ozdobte polevou a oblíbenými ozdobami. Dobrou chuť!