Řízky na Štědrý den? Ano, protože jsou z ryb a nechybí jim chuť. Kotlety z tresky můžete smažit nebo péct v troubě. Tento jednoduchý recept přijde před Vánoci vhod v každé domácnosti.
Rybí řízky nejen na Nový rok
Smažená ryba je tradičním vánočním pokrmem . U nás se obvykle jí kapr nebo se podává ryba řecká a někdy i japonská. Nyní stojí za to znát recept na chutné štědrovečerní řízky . Připravujeme je z tresky, vyjdou nám chutné a křehké .
S přídavkem kopru, česneku a trochy muškátového oříšku potěší domácnost u štědrovečerního stolu. Recept na tento pokrm je vhodný pro páteční večeři . Níže uvádíme recept na kotlety z tresky, jejichž přípravu zvládne každý.
Jak připravit kotlety z tresky?
Ingredience: 1:
Potřebujete: 800 g filetu z tresky
1 cibule
1 vejce
2 lžíce smetany
sůl
pepř
½ lžičky sušeného česneku
špetka muškátového oříšku
1 hrst petrželky
1 hrst kopru
strouhanka
olej na smažení
Přípravu tresčích kotlet začněte oloupáním a nakrájením cibule. Přidejte vejce a rozmixujte dohladka. Přidejte rybu, promíchejte a dochuťte kořením. Přidejte petrželku, kopr a smetanu . Ingredience důkladně promíchejte a přidejte trochu strouhanky.
Rybí směs vložte do lednice asi na 60 minut. Po této době z hmoty vytvarujeme řízky. Usmažíme je dozlatova nebo je upečeme v troubě. Poté předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte asi 45 minut.
Rybí řízky jsou vynikající silvestrovskou pochoutkou.
Rybí řízky z tresky jsou velmi chutné, jemné a mají krémovou konzistenci. Jsou plné kopru a petrželky. Pokrm lze připravit nejen z tresky, ale i z jiných ryb. Vše záleží na tom, jaký druh ryby máme nejraději.
Rybí řízky jsou chutnou a zajímavou variantou jak na Štědrý den, tak na postní večeři. Díky tomuto receptu je můžeme snadno připravit a s chutí sníst. S přidáním křenové omáčky nebo salátu z kysaného zelí získají jemnou chuť.