Tajemství dokonalé svačiny při dietě – tyto ovesné sušenky dobývají srdce i pas!

Nevzdávejte se sladkostí v dietě! Tyto ovesné sušenky jsou vaším novým spojencem v boji za lepší postavu. Jsou bohaté na vlákninu, zdravé tuky a bílkoviny a uspokojí vaši chuť na sladké, aniž by poškodily vaše cíle. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který v sobě spojuje chuť a prospěšnost – semínka a sultánky ještě nikdy nechutnaly tak dobře!

Objevte ovesné sušenky se sultánkami, semínky a výživným přídavkem vajíčka, díky kterým bude vaše snídaně nejen chutná, ale i zdravá. Ovesné vločky použité v tomto receptu jsou pokladnicí vlákniny, která podporuje trávení a pomáhá kontrolovat chuť k jídlu, což je při hubnutí zásadní.

Sultánky dodávají energii a zlepšují metabolismus díky přírodním cukrům a stopovým minerálům, jako je železo. Slunečnicová semínka jsou vynikajícím zdrojem vitaminu E a esenciálních mastných kyselin, které jsou důležité pro zdraví srdce. Vejce obohacuje sušenky o bílkoviny a dodává jim strukturu a dlouhotrvající pocit sytosti.

Tyto ovesné sušenky jsou ideální výživnou snídaní nebo svačinou mezi jídly: snadno se připravují, jsou chutné a bohaté na složky, které udržují zdraví a pomáhají hubnout.

  • Doba přípravy: 15 min.
  • Kalorie : 450
  • Bílkoviny: 15 g
  • Carbohydrates: 62 г
  • Tuky: 14 g

Složení ovesných sušenek se sultánkami a semínky:

  • Sušenéslaniny:ovesné vločky – 4 polévkové lžíce (40 g)
  • Celozrnná ovesná mouka – 4 polévkové lžíce (40 g)
  • Slepičí vejce – 1vejce (50 g)
  • Sušené sultánky – 1 polévková lžíce (10 g)
  • Očištěná slunečnicová semínka – 1 polévková lžíce (10 g)
  • Nekalorické sladidlo, např. erytritol – 3 polévkové lžíce (30 g)

Příprava ovesných sušenek se sultánkami a semínky:

  1. Sultánky zalijte vroucí vodou tak, aby byly zcela ponořené ve vodě. Po několika minutách je scedíme, propláchneme studenou vodou, osušíme a nadrobno nasekáme.
  2. V míse smíchejte ovesné vločky, mouku, slunečnicová semínka, sultánky a sladidlo dohladka.
  3. Přidejte vejce a míchejte, dokud se směs nestane lepkavou. Pokud je příliš suchá, přidejte trochu vody, abyste získali správnou konzistenci.
  4. Lžící tvarujte sušenky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 15-20 minut, dokud lehce nezhnědnou.
  5. Po vyjmutí z trouby lze sušenky jíst teplé nebo studené. Chcete-li je uchovat čerstvé, skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *