Vynikající vánoční boršč. Podívejte se na tento starý polský recept.

Seznamte se s receptem na lahodný staropolský vánoční boršč, který je ideální ke štědrovečerní večeři. Polévka podle tohoto receptu má vynikající chuť a vždy sklidí úspěch.

Staropolský vánoční boršč je nápad na nejlepší vánoční boršč z červené řepy. Je ideální jako hlavní chod štědrovečerní večeře, pokud k němu přidáte vánoční knedlíky se zelím a houbami. Lze ho použít také na krokety plněné masem nebo zelím a houbami.

Pokud vás zajímá, jak připravit staropolský vánoční boršč, aby byl opravdu vynikající a potěšil všechny u štědrovečerního stolu, určitě se podívejte na náš recept, který pro vás bude skvělou inspirací a nápovědou. Příprava zabere poměrně dost času, takže si ji naplánujte dopředu.

Příprava svátků může být už tak stresující a chaotická, takže nechávat boršč na poslední chvíli se nevyplatí. Klidně si ho můžete připravit i několik dní předem a uložit do lednice. K přípravě lahodného staropolského boršče „Štědrý večer“ budete potřebovat:

sušené houby, nejlépe podberezovky,

čerstvou červenou řepu,

celer a jablka,

cibuli, česnek a koření.

Nejlepší je přidat oregano pepř, bobkový list a černý pepř a někteří přidávají skořici nebo hřebíček.

Není špatné přidat do boršče zákvas z červené řepy.

Chuť polévky pak bude výraznější a bohatší, a kromě toho je kvásek velmi užitečný a cenný produkt. Recept na staropolský boršč „Štědrý večer“ není složitý, ale vyžaduje hodně času.

Příprava veškeré zeleniny a její pomalé vaření na mírném ohni může trvat až několik hodin. Boršč je krásný samotný nebo s přidáním tradičních vánočních knedlíků plněných zelím a houbami.

Můžete ho také použít k zapíjení kroket nebo jiného svátečního občerstvení. Určitě vyzkoušejte nejlepší recept na staropolský vánoční boršč, který vám i celé vaší rodině určitě zachutná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *