Složení kachních prsou:
- Potřebujete: 4 kachní prsa
- Rozmarýn
- tymián
- trocha másla
Kůži na kachních prsou lehce nařízněte, aniž byste poškodili maso. Vakuově ji vložte do polyethylenového sáčku a vařte 70 minut ve vodní lázni při 57 stupních. Poté kachní prsa vyjměte, vložte je kůží dolů do studené pánve a pomalu zahřívejte, dokud kůže nezezlátne. Poté do pánve přidejte rozmarýn, tymián a trochu másla, kachní prsa otočte a asi 30 sekund je smažte z masové strany a několikrát je pokapejte máslem.
Ingredience na bramborové tyčinky:
- Příprava: 2 kg moučných brambor
- 4 lžičky Sila
- 15 g sušené majoránky
- Sůl
- olej na smažení
- 100 g zakysané smetany
Brambory oloupejte a nastrouhejte, poté je omyjte, osušte a trochu vymačkejte. Přidejte škrob, majoránku a sůl a dobře promíchejte. Bramborovou směs nalijte do žáruvzdorné obdélníkové formy a rovnoměrně ji rozprostřete. Hmota by měla být vysoká alespoň 3 cm. Přikryjte fólií a pečte v parní troubě při 100 stupních po dobu 45 minut. Poté vložte do chladničky na nejméně 6 hodin. Poté můžete celou hmotu vyjmout z vložky a nakrájet na tyčinky nebo libovolné tvary. Před podáváním bramborové tyčinky lehce osmahněte a trochu osolte. Vmíchejte zakysanou smetanu a nechte si ji na ozdobu.
Ingredience na mrkev a nádivku:
- Přílohy: 1 až gMrkev
- 8 baby karotek
- Sůl
- Cukr
- máslo
Na nádivku oloupejte mrkev, nakrájejte ji na kousky velikosti vlašského ořechu a rozmixujte ji v mixéru. Směs vlijte do vroucí vody ochucené velkým množstvím soli a cukru a přiveďte k varu na 20 sekund. Vložte do síta, trochu vymačkejte, propláchněte studenou vodou a znovu vymačkejte. Sušíme v troubě (nebo v sušičce) při teplotě 70 °C po dobu 24 hodin.
Mladou mrkev oloupejte a vařte ji 1 minutu na pánvi s vodou, trochou soli a cukru. Poté ji na pánvi orestujeme na troše másla a opět osolíme a osladíme.
Kachní prsa nakrájíme na plátky a položíme na talíř. Rozložte bramborové tyčinky a navrch rozetřete zakysanou smetanu. Naaranžujte mrkev a navrch přidejte mrkvovou náplň.