Benedikt vejce bez stresu – skvělý recept pro všechny

Benedikt vejce bez stresu - skvělý recept pro všechny

Když uslyšíte „vejce benedikt“, myslíte si: to je určitě něco vynikajícího, obtížného a rozhodně ne vhodná normální snídaně. Tuto klasickou pochoutku můžete připravit doma rychleji, než si myslíte. Krok za krokem vám řekneme, jak připravit perfektní vejce Benedict!

Benedikt vejce bez stresu - skvělý recept pro všechny
Benedikt vejce bez stresu – skvělý recept pro všechny.
Foto: Shutterstock/Olga Nayashkova

Vejce Benedict jsou synonymem pro luxusní snídani. Vypadají jako pěti -star hotelové jídlo, ale ve skutečnosti je každý z nás může připravit v naší vlastní kuchyni. Jen trochu cvičení a dobrý recept. A výsledek? Snídaně bude skutečným zážitkem – aniž by se muselo dostat z domu.

Co jsou vejce Benedict?

Benedikt vejce (vejce Benedikt) jsou klasické snídaňové jídlo, které se skládá z několika prvků: křupavý toast (původně z anglické buchty), plátek šunky nebo slaniny, vejce namířená (tj. Vařené bez skořápky v horké vodě) a krémová nizozemská omáčka. Celek vytváří lákavé složení krémosti, krémové měkkosti a sametové omáčky, která už roky vyhrává gurmety po celém světě.

Odkud pochází toto jméno?

Existuje několik teorií o původu jména. Nejznámější říká, že jídlo bylo vynalezeno v 19. století v New Yorku ve slavném hotelu Waldorf. Určitý makléř Lemuel Benedict, který chtěl ráno vyléčit opici, si zjevně objednal poněkud neobvyklou snídani v hotelové restauraci: toast, máslo, vejce, slaninu a nizozemskou omáčku. Šéfkuchař si myslel, že toto jídlo má potenciál a zahrnul jej do nabídky zvané „Egg Benedict“. Jiná teorie spojuje jméno s benediktinským klášterem, ačkoli existuje jen málo historických důkazů. Ať tak či onak, název zůstal a dnes každý ví, že Benedict Eggs jsou snídaňovou třídou.

Na první pohled se jejich příprava zdá být úkolem pro profesionálního šéfkuchaře. Koneckonců, existuje nizozemská omáčka, špičaté vejce (které se snadno vaří) a několik věcí, které je třeba provést současně. Ale buďte klidní – s dobrým receptem, trpělivostí a malým cvičením je můžete také připravit na nedělní snídani doma. Klíčem k úspěchu je dobře připravit všechny ingredience, než začnete vařit – Pak vás nic nepřekvapí.

Co budete potřebovat pro vejce Benedikt?

K přípravě dvou částí budete potřebovat:

  • 2 čerstvá vejce (čerstvější tím lépe)
  • 2 Anglický muffin (můžete také použít bagel, bagetu nebo v extrémních případech obyčejná buchta nebo toast chléb)
  • 2 plátky dobré šunky, slaniny nebo uzeného lososa
  • Malý octa pro vaření vejce
  • pažitka nebo petrželky listy na dekoraci.

Do holandské omáčky:

  • 2 žloutky
  • 100 g Masla
  • lžička citronové šťávy
  • sůl a pepř
Benedikt vejce bez stresu - skvělý recept pro všechny
Celek vytváří lákavé složení krémosti, krémové měkkosti a sametové omáčky, která už roky vyhrává gurmety po celém světě.
Foto: Shutterstock/Valkyrielynn

Příprava nizozemské omáčky:

Rozpusťte máslo v hrnci na mírném ohni a buďte opatrní, abyste nespálili. V samostatné kovové misce rozšlehejte žloutky při vaření citronovou šťávou (umístěte misku nad hrnec vroucí vody, ale mísa se nesmí dotýkat vody). Když směs zhoustne, pomalu nalijte do tenkého proudu teplého másla za za stálého míchání. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Omáčka by měla být krémová a homogenní.

Příprava pólů:

Benedikt vejce bez stresu - skvělý recept pro všechny
Umístěte vejce na přípitek se slaninou nebo lososem, nalijte vše do nizozemské omáčky a ozdobte pažitku nebo petrželku.
Foto: Shutterstock/DangtrinH0612

Příslušenství, které zlepší chuť snídaně

Chvíli smažte plátky slaniny nebo šunky. Nasadit desku. Nakrájejte chléb na polovinu a smažte ho na pánvi. Umístěte plátek šunky, slaniny nebo lososa na každou polovinu. Jak sestavíte jídlo? Umístěte vejce na přípitek se slaninou nebo lososem, nalijte vše do nizozemské omáčky a ozdobte pažitku nebo petrželku. Dobrý vkus!

.

Související články:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *