Jak vyrobit nejchutnější čokoládový dort: základní ingredience, které nesmíte nechat ujít

Jak vyrobit nejchutnější čokoládový dort: základní ingredience, které nesmíte nechat ujít

Čokoláda měla vždy zvláštní místo v našich srdcích, zvláště když se používá jako složka k výrobě vynikajících dezertů. Jeden z nejvíce klasických dezertů a milovaný mladými i starými je určitě čokoládový dortDomácí, symbol pravosti, tradice a sladkosti. Tento dezert je díky své obálkové chuti a měkké i křupavé konzistenci perfektní kombinací tradičních a moderních dezertů.

V posledních letech jsme se ve skutečnosti dokázali zúčastnit skutečného rozmachu reinterpretace a variantyZpráva o zájmu všech, dokonce i těch nejkreativnějších kuchařů. Z důležitosti výběru kvalitních ingrediencí k pozornosti na detaily vaření existuje mnoho pozornosti, které je třeba věnovat tomuto receptu, aby bylo možné získat a měkký dort A s nezaměnitelnou příchutí.

Pokud jste nadšeni sladkostí, nebo prostě zvědaví, že se naučíme nějaké praktické rady, brzy objevíme všechna tajemství, díky nimž je čokoládový dort mistrovským dílem chuti a tradice. V tomto článku uvidíme základní složky Pro čokoládový dort schopný potěšit patro a zahřívání našich srdcí.

Nejprve kvalita

Abychom mohli vařit čokoládový dort hodný jeho názvu, potřebujeme vše, co si vyberete, ivynikající kvality. Nejlepší trik je obvykle používat skutečné a pečlivě vybrané produkty, počínaje čokoládou. Tradice by byla výhodná pro tablet tmavá čokoláda 70% kakaa.

Tímto způsobem budeme moci dát intenzivní a lehce milostnou chuť, perfektní v kombinaci se sladkostí ostatních ingrediencí. Dokonce i máslo, vejce, cukr a mouka mají svůj význam. Normálně mnoho receptů naznačuje použití Burro ne slaná e vejce jak je to možné (při pokojové teplotě).

Dalším aspektem, který nemá být podceňován, je kvalita cukrkteré bychom také mohli nahradit celým cukrem na třtinu, abychom dali aromatičtější chuť než rafinovaná. Kromě toho by to mohlo být také považováno za vanilkaPřidat sladší poznámku. Stručně řečeno, výběr ingrediencí je prvním krokem, který učinil jednoduchý a tradiční recept skutečným potěšením, dokonce inovativním.

Jak mít měkké těsto

Tajemství pro a Perfektní těsto Leží v rovnováze mezi přísadami a péčí, kterou máme při jejich míchání. Získat čokoládový dort měkký A není suché, je velmi důležité prosévat mouku a hořké kakao dohromady, a tak se vyhnout možným hrudkům a střídat vložení suchých složek kapalnými.

Prvním krokem je rozšlehávání másla cukrem, dokud před námi nemá pěnivý a lehký krém, nezbytný pro začlenění vzduchu do těsta, které dává měkkost. Pak musíte přidat vejce po druhém a dobře se promíchat. Pak spojíme roztavenou čokoládu (zbývající se vychladnout) na těsto a jemně se promícháme, abychom ji neumožnili.

Na závěr, budeme začlenit mouku prosínou s kakaem a dávejte pozor, aby těsto příliš nemíchalo tak, aby nenechalo vzduch dovnitř. Malé pozornosti, například nechat těsto odpočívat několik minut před jeho nasazením do trouby, mohou opravdu změnit jeden, aby jeden měl Opravdu měkká a vlhká konzistence.

Perfektní vaření

Dalším základním krokem k dosažení našeho cíle je vaření. Ve skutečnosti je nezbytné znát odpovídající časy a teploty, aby se zabránilo vypouštění dortu příliš suchého nebo nevařeného uvnitř. Začneme předehříváním trouby na asi 180 ° výběrem vhodné pánve, posypanou malým máslem a moukou, což pomáhá dortu, aby se nedržel na základně.

Doba vaření se obvykle liší podle velikosti dortu, který jsme připravili. U dort pravidelné velikosti by měl stačit 35/40 minut vaření. Tradiční metoda kontroly vaření je “test párátka„To znamená, že budeme ovlivnit hůl uvnitř dortu, pokud vyjde čistý, pak bude náš dort připraven.

Je však třeba si vždy pamatovat, že každá trouba je jiná, takže je vždy vhodné se čas od času podívat na vaření, aby se příliš vařilo příliš mnoho. Užitečný trik, aby dort sušil pomaleji, je: nechte jej několik minut vychladnout na pánvi a poté jej položte na drátěný stojan, aby se vzduch zlepšil.

Jeden z nejlepších dezertů

Připravit čokoládový dort Měkké a s jedinečnou chutí budeme muset kombinovat vášeň, pozornost a špetku kreativity. Od výběru ingrediencí, až po techniky přípravy a vaření má každý detail důležitost, abychom dostali dort, který může ohromit jeho vkus, a přenést lásku, kterou jsme vložili do její přípravy.

S těmito jednoduchými radami se můžeme všichni pokusit přizpůsobit tento jednoduchý recept s originalitou, čímž se obohacujeme jeho neuvěřitelnou chuť. Ať už jste jednoduchí nadšenci vaření nebo odborníky na cukrářské kuchaře, je třeba si uvědomit, že kuchyně je uměním tvořené pokusy, chybami, vylepšeními, ale především hodně zábavy! Dobrá kuchyně a dobrá chuť k jídlu všem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *