Je to jedno z nejtypičtějších jídel italské kulinářské tradice, zejména tam, kde je klima přísnější, a Špatný původ a rolník s rustikální chutí. Mluvíme o PolentaVelmi oceněné jídlo, zejména v chladných zimních dnech na zahřívání břicha a patra. Vytváření polenty není obtížné, výzvou je získat a Perfektní krémová polenta a vyvážené. Jedním z klíčových aspektů, které je třeba udělat, je vybrat kvalitní kukuřičnou mouku, pomalé vaření a použití složky, která všechno mění.
Naše babičky vědí, že existuje Ingredience což může znamenat rozdíl, aby měl perfektní krémovou polentu, jmenovitě latte. Přidání malého mléka do kukuřičné mouky způsobí, že polenta je krémová, homogenní a měkčí, zvyšuje jeho chuť a eliminuje nepříjemné hrudky mouka. Je také důležité, aby Vaření je pomalé a především konstantní, vyhýbat se změnám houpání a následně teploty. Nyní pojďme objevit krok za krokem dohromady, abychom získali dokonale krémovou polentu.
Základy pro krémovou polentu
Získat krémová polenta a dokonale hladké a homogenní musí začít ze základny nebo z výběru kukuřičná mouka Protože tato složka určí konečnou konzistenci naší polenty. Na trhu je mnoho mouky, které vytvoří polentu, ale radou šéfkuchaře je v tomto případě zvolit kvalitní mouku a jemně uzemněnínazývá se „fóliová mouka“, protože umožňuje získat krémovou a sametovou konzistenci.
Dalším rozhodujícím aspektem receptu polenta je poměr mezi moukou a vodou. Obecně je klasický poměr mezi vodou a moukou 4: 1, ale pro získání perfektní krémové polenty můžete vyměnit část vody mlékem. A doporučuji, aby to bylo plnotučné mléko. Tato složka změní všechno, protože vám umožní mít polentu s konečnou sametovou a měkkou konzistencí, ale bez změny jeho chuti.
Postup pro krémovou polentu
Il Postup pro krémovou polentu Vyžaduje klid a trpělivost při neustálém otáčení sloučeniny vody, mouky a plnotučného mléka, aby se hrudky roztavily a nevytvářely nové. Začíná to vařením směsi vody, mléka a malé soli. Po dosažení varu je přidán Postupně Kukuřičná mouka, dobře se míchejte s rozšlech, aby se zabránilo hrudkám. Získat krémová polentaPři vaření pokračujte v míchání nízkého tepla. Další opatření:
- Nalijte kukuřičnou mouku pomalu a postupně
- Pokračujte v míchání při vaření
- Vařte na mírném ohni po dobu nejméně 40-50 minut
- Přidejte knoflík másla pro větší krémovost (volitelné)
Tímto způsobem budeme pokračovat v kroku, budeme moci získat polentu charakterizovanou měkká a jednotná konzistencekrémová na pravém bodě díkyIngredience Tajemství, které mění všechno, plnotučné mléko. Takto získaná polenta bude pro patro měkká a příjemná, ale bez změny jeho autentická chuťTypická z italské kulinářské tradice.
V tomto okamžiku můžete sloužit svému krémová polenta k požadovaným doprovodům a že jste se dříve připravili. Hra z hry, omáčky a ragù, stracchino nebo směs smetanových sýrů, hub, klobás, dušené maso, omáčka masové kuličky jsou všechny Perfektní kombinace Jíst jídlo, které zahřeje studené zimní večery a poskytne dobrou dávku energie.