The Vaření rýžeA vědět, jak to udělat dobře, je opravdu velmi důležité, aby se nemuselo vypořádat s rizotem, které je buď příliš lepkavé nebo příliš tvrdé, ne správně to, co lze definovat jako dobré zkušenosti. Ale ještě komplikovanější je to vařit Aniž by to připojilo k základně hrnce. To neznamená, že už neexistuje žádná voda; Rýže jednoduše útočí a začne být problémem, jak ji oddělit, dokonce i po dokončení vaření.
V tomto článku prozkoumáme, jak vařit rýži, aniž by to skončilo na dně, a pochopíme, jaké tajemství je skryto za dokonalým vařením a bez závěsů našeho oblíbeného rizoto. Neexistuje žádná magie ani žádný typ konkrétního pot, pouze několik preventivních opatření užitečných ke změně zvyku, s nimiž se k této přípravě blížíme.
Protože rýže útočí na dno hrnce a hoří
Když se chystáte začít vařit rýži, první věc, kterou musíte udělat, je pečlivě zvážit množství vody že jdeme na vložení do hrnce. Pro optimální vaření nesmí množství vody nebo vývaru obecně překročit půl litru, vzhledem k tomu, že také postupně, že výnosy z vaření musí nadále míchat a sledovat množství vody a přidat ji v případě, že se zdajete méně, než je nutné.
Je zřejmé, že je to jen jeden z mnoha důvodů, které vedou rýži, aby se připojila ke dnu hrnce, který možná ani nejedná, a proto má větší sklon k přilákání potravin s rýží, která během vaření uvolňuje škrob, rozum Proč mají tuto tendenci držet se dna.
Zde jsou všechny triky, kterým se tomu vyhnout
Když se domníváme, že je nebezpečí, kterému všichni čelíme, protože se jedná o situaci, která se často děje, bez ohledu na značku rýže a typu hrnce, je jasné, že musíme věnovat velkou pozornost některým detailům. Zde je několik triků, jak se vyhnout, aby se rýže zaútočila na hrnec:
- Vyberte Rice správněTen naznačil přesně pro přípravu rizoto, jako jsou Carnaroli, Arborio nebo Nero Vialone
- Opláchněte rýži Eliminovat přebytečný škrob před přidělením na vaření
- Použijte pravou poměr vody a rýže, pro Carnaroli nebo Arborio je poměr 1 část rýže: 3 části vody / vývaru
Mějte na paměti, že existuje také technika pro dokonalé vaření rýže, aby se zabránilo v útoku a je voláno Metoda absorbovaného vaření: Vložte rýži do hrnce s naměřenou vodou, zapněte středně vysokou teplotu a přiveďte k varu; Jakmile se vaří, snižuje teplo na minimum a zakryjte víkem; Nezvedněte a nemíchejte; Když je voda zcela absorbována, vypněte teplo a nechte ji odpočívat 5 minut s víkem stále odpočívající; Nakonec rýže vidličkou a podává!
Jeden poslední trik poskytuje, že mít ještě více voňavější rýži můžete do vaření vody vždy přidat bobkový list, špetku soli nebo lžíci oleje. To vše bude sloužit k tomu, aby měl superjemné, chutné jídlo a připravil se na každou příležitost, kterou chcete, aniž byste museli škrábat dno hrnce.