Den po večírku mnoho lidí hledá kulinářské řešení kocoviny. Zatímco dobrý vývar je třeba připravit den předem, míchaná vajíčka lze připravit čerstvá během několika minut. Pro ještě lepší regeneraci si před přidáním vajec opečte několik plátků této klobásy.
A nemluvím o české vesnické klobáse, i když tato varianta je jistě také výborná, ale o španělské klobáse chorizo. Intenzivní chuť, poměrně pikantní a ideální do vaječných pokrmů. A byla mi doporučena
Čím je chorizo výjimečné a jak s ním zacházet?
Chorizo se vyrábí z mletého vepřového masa s přídavkem papriky, česneku a koření. Existuje mnoho druhů, které se liší složením a způsobem výroby. Nejcennější je chorizo iberico, které se vyrábí z masa černých iberských prasat, jež jsou díky vysokému obsahu nenasycených tuků zdraví prospěšná. Chorizo si získalo oblibu po celém světě, nejen ve Španělsku, ale i v Latinské Americe. Je klíčovou ingrediencí mnoha pokrmů, jako je paella a polévky. Jeho charakteristická kořeněná chuť se dobře snoubí s jemnými ingrediencemi a míchaná vajíčka jsou toho nejlepším příkladem.
Jak připravit míchaná vajíčka s chorizem?
Jednoduchý způsob přípravy znamená, že pokud dodržíte správný postup smažení, budete mít ta nejlepší míchaná vajíčka.
Pokud už máte toto chorizo v lednici, osmažte na pánvi 3-4 plátky, přidejte dvě vejce a trochu česneku. Rychle si uvědomíme, z čeho mají Španělé radost, když si ráno udělají taková míchaná vajíčka. A pokud přidáme rajčata, bude to dokonalé.