Čas běží, hosté jsou pozvaní a vy stále tápete a nevíte, co podávat? Předkrmy na večírek nemusí být složité ani náročné na přípravu. Přinášíme vám několik receptů na chutné pokrmy, které nejsou časově náročné, jsou levné a tak jednoduché, že je zvládne každá kuchařka. Je pravděpodobné, že některé z ingrediencí už máte doma!
Podávejte teplé. Rychle zmizí z talíře
Rychlým a chutným řešením svačiny jsou sýrové kuličky. Budete potřebovat: hotové těsto na pizzu, libovolný sýr, sušená rajčata nebo olivy, vejce a trochu mléka. Možností je mnoho, a pokud nemáme čas jít na nákup, můžeme použít to, co máme v lednici. Stačí těsto nakrájet na čtverečky a na každý kousek přidat náplň. Nezapomeňte přidat tolik těsta, abyste ho mohli srolovat do kuličky. Nakonec vše potřeme vajíčkem smíchaným se lžící mléka. Pochoutky pečte při teplotě asi 200-220 stupňů s použitím nastavení nahoru a dolů. Když kuličky zhnědnou, vyjměte je. Můžete je podávat s libovolnými omáčkami.
Tortilla ve svátečním stylu. Hosté se nasytí
Nejoblíbenějším a nejrychlejším řešením pohoštění na večírek jsou tortilly. Nejčastější verzí je šunka, sýr a paprika, takže se může zdát nudná a banální. Připravili jsme však několik alternativních způsobů využití placiček, které upoutají pozornost vašich hostů. První možností je studený předkrm s tuňákovou náplní – bude vydatný a svěží po celou dobu večírku.
Co budete potřebovat.
-
- Tortillu,
- tuňáka ve vlastní omáčce,
- nakládanou okurku,
- polovinu bílé cibule,
- vejce uvařené natvrdo,
- čerstvý nebo sušený kopr.
Nejprve nakrájejte cibuli, vejce a okurku na malé kostičky a nasekejte omytý a sušený kopr. Tuňáka z konzervy scedíme a rozmačkáme vidličkou. Poté všechny ingredience důkladně promíchejte a dochuťte peřím a česnekem. Nakonec naplňte tortilly náplní, srolujte je a dejte do lednice. Před podáváním na talíři je celé rozřízněte a podávejte s párátkem, aby se nerozpadly. Při sestavování tortill lze okraje těsta potřít například taveným sýrem, aby lépe držely pohromadě.
Stojí za to připomenout, že tortilla je velmi chutná i v teplé podobě v podobě zapečených buchet. Jaké ingredience budeme potřebovat?
-
- Tortilly,
- rajčatovou omáčku,
- strouhaný sýr,
- kuřecí maso,
- konzervovanou kukuřici,
- pepř.
Pokud se rozhodneme pro kuřecí maso, mělo by být nakrájeno na malé kousky a předem osmaženo, poté ponecháno chvíli vychladnout. Tortilly potřeme rajčatovou omáčkou a posypeme bazalkou nebo oreganem. Poté je posypeme sýrem, šunkou/kuřecím masem a zeleninou, kterou máme po ruce. Kůrku nakrájejte na plátky a položte je například do formy na pečení vedle sebe. Vše můžete také posypat sýrem a vložit do trouby předehřáté na 200 stupňů asi na 10 minut.
Velmi jednoduchý a elegantní předkrm na večírek.
A posledním návrhem je sýr Camembert, podávaný s přísadami, které lze upravit podle potřeby. Je to předkrm, o který se můžete podělit a který vypadá efektně. K přípravě takového pokrmu budeme potřebovat:
-
- Sýr Camembert,
- hrst cherry rajčátek,
- papriku,
- česnekovou bagetu,
- olivový olej,
- šunka.
K přípravě předkrmu budete potřebovat také žáruvzdornou formu nebo širší plech vyložený pečicím papírem. Do středu formy položte sýr se zářezy uprostřed, blíže ke středu přidejte zeleninu a po stranách položte plátky bagety tak, aby vznikl kruh. Na zeleninu položte šunku, pokapejte olivovým olejem a posypte sušenou bazalkou. Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a asi po 15-20 minutách ji vyjměte. Sýr by se měl roztavit a chléb by měl být opečený.