Salát Drwala, inspirovaný ikonickým hamburgerem, je kombinací šťavnatých kuřecích prsou, sýra a slaniny. To vše je obohaceno o pořádnou dávku zeleniny a zalito lahodným dresinkem. Je hitem na každém večírku a vždy zmizí jako první. Nevěříte mi? Zkuste to na Silvestra.
Kulinářský objev, který vaše hosty nadchne mimořádnou kombinací chutí a atraktivním vzhledem. Je nejen chutný, ale také vydatný a zcela zdravý. Takže i když dbáte na svou dietu, můžete tuto položku menu bez obav vyzkoušet.
Hlavní ingredience
- 500 g kuřecích řízků
- půl hlávky ledového salátu
- 150 g sýra čedar
- 6 plátků toastového chleba
- 6 plátků slaniny
- 2 hrsti smažené cibule
- koření: pepř, sladká paprika, koření na kuře
- olivový olej na potřísnění toastů
Omáčka
- 4 lžíce kečupu
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce přírodního jogurtu
- 1 lžíce hořčice
Příprava ingrediencí:
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete, okořeňte sladkou paprikou a kořením na kuře. Smažte na pánvi dozlatova a poté nechte vychladnout.
- Toastový chléb nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a osmažíme na pánvi dozlatova.
- Ledový salát natrhejte na menší kousky.
- Plátky slaniny opečte na suché pánvi, poté slijte tuk na papírovou utěrku.
- Omáčku připravíme smícháním přírodního jogurtu s majonézou, kečupem a hořčicí.
- Sýr čedar nastrouhejte na struhadle s velkými otvory.
Uspořádejte ingredience:
- Na dno formy položte natrhané listy ledového salátu.
- Potřete je omáčkou.
- Přidejte vrstvu kuřecího masa.
- Kuře opět potřete omáčkou.
- Posypte sýrem čedar.
- Navrch položte opečenou strouhanku.
- Navrch položte nalámané plátky slaniny.
- Vše posypte osmaženou cibulí.
Složení můžete samozřejmě libovolně upravit a přizpůsobit svým preferencím a tomu, co máte v lednici. Koneckonců sami nejlépe víte, jaká kombinace vám bude chutnat. Pokud chcete, klidně přidejte hrášek, kukuřici a okurky.