Legendární salát gyros je skutečným hitem .Klasický recept vyniká

Zde je jeden z nejlepších a nejspolehlivějších receptů na salát z listového těsta, který se již stal tradicí na našich stolech – ačkoli je k dispozici teprve od nedávna. Tento efektní studený pokrm je ideální pro neformální příležitosti. Stojí za to zvážit jeho přípravu na Silvestra.

Gyros salát.

Salát Gyros je v Polsku skutečně kultovní. V posledních dvou desetiletích, kdy se kebab stal populárním, byla naše kuchyně prosycena jeho chutí. Dnes každý sebeúctyhodnější výrobce koření nabízí vlastní směs těchto chutí.

Dnes si tedy připravíme jednoduchý, ale vydatný salát s pomocí našeho oblíbeného. Jeho základem je kuřecí maso a zelenina, které se často vyskytují v kebabu a gyrosu. Náš pokrm je připraven s jemnou omáčkou, ale můžete ho zkusit udělat pikantní přidáním pálivé paprikové pasty do jogurtové omáčky.

Jednoduchý kuřecí gyros

Naše verze se více podobá pravému gyrosu, ale můžete ho doplnit konzervovanou kukuřicí a nakládanými okurkami .

Ingredience

½ kg kuřecích prsou

1 červená paprika

200 g nakládaných okurek

200 g malých rajčat

1 malá červená cibule

4 lžíce řeckého jogurtu

1 lžíce majonézy

Volitelně: pálivá pepřová pasta.

2 stroužky česneku

½ malého čínského zelí

Koření na gyros

Sůl, pepř

Gyros

Očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na malé kousky. Posypeme ho kořením gyros . Pokud je málo slané, přidejte více soli. Maso potřete a nechte 20 minut odležet.

Rajčata rozkrojte na polovinu, okurky podélně nakrájejte a pak na půlkolečka. Čínské zelí nakrájejte nadrobno a červenou cibuli na tenké proužky. Papriku nakrájejte na malé kostičky.

Kuřecí maso osmažte na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. V míse smíchejte jogurt, majonézu a případně horkou pastu. Přidejte prolisovaný česnek, sůl a pepř. Necháme chvíli odležet.

Kuře položíme na dno velké skleněné mísy a pokryjeme vrstvou červené cibule. Přikryjeme pekingským zelím a posypeme pepřem. Tuto vrstvu důkladně urovnáme.

Zelí potřeme česnekovou omáčkou. Vše zakryjte vrstvou rajčat a nakládaných okurek. Salát gyros dejte na několik hodin do lednice a před příchodem hostů ho dejte na stůl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *