Těstoviny se obvykle podávají s vývarem a rajčatovou polévkou. Někteří lidé těstoviny nahrazují infuzními nudlemi, rýží nebo krupicí. Kultovní polévky s přísadami oblíbené ve slunné Itálii v Česku málokdo jedl. Takto podává svůj vývar Magdalena Hesslerus. Chuť je prostě vynikající.
K rajské polévce a vývaru neexistuje lepší příloha.
Magdalena podává vývar s italskými passatelli. Jedná se o druh těstovin, které se liší od běžných těstovin. Její hlavní složkou není mouka, ale parmazán. Tento chutný doplněk k polévce se velmi snadno připravuje.
K rajčatové polévce připravené z vývaru z předchozí večeře doporučujeme podávat také italské knedlíčky. Aromatická polévka passatella chutná lépe než těstoviny nebo rýže.
Jak připravit knedlíčky ?
Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Přidejte strouhanku, vejce, sůl a muškátový oříšek. Vše mícháme, dokud nevznikne hladká a homogenní hmota. Když se suroviny spojí, vytvarujte z nich kouli, zabalte ji do fólie a dejte na 15 minut do lednice.
Po uplynutí této doby těsto rozdělíme na menší kousky a každý propasírujeme přes mlýnek na maso s hrubým sítem. Každých několik centimetrů těsto odřízněte. Malé knedlíky položte na pečicí papír, aby se neslepily.
Knedlíčky vhoďte do vroucího vývaru nebo rajské polévky. Vařte 5 minut a ihned podávejte, pochutnejte si!