Káva s přídavkem dvou aromatických koření nejen lépe chutná, ale má i mnoho dalších výhod, mimo jiné: zrychlí váš metabolismus, zahřeje vás a dokonce posílí váš imunitní systém. Takové nápoje nenajdete v oblíbených kavárnách, kde převládá káva se sladkými a bohužel i kalorickými sirupy. Proto je lepší připravit si ji doma!
Káva pro metabolismus
Káva je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě. Správně ochucená může poskytnout i řadu velmi cenných zdravotních benefitů. Proto byste se měli vyhnout přidávání cukru nebo sirupů z něj vyrobených. Nemají žádné výživové vlastnosti a ve výsledku pouze způsobují obezitu .
Čím se vyplatí obohatit ? Nejlepším nápadem na podzimní zimu je ostré koření. Jejich směs jí dodá spoustu cenných vlastností.
Do kávy přidejte 2 koření.
V zimě chutná káva nejlépe se směsí kardamomu a anýzu. Tato dvě koření zaručují nejen jedinečnou vůni a chuť, ale mají také řadu cenných zdravotních vlastností. Směs má vynikající vliv na oběhový systém, metabolismus a imunitní systém . Tato káva se doporučuje lidem, kteří bojují s cukrovkou a inzulinovou rezistencí.
Kontraindikací pití tohoto nápoje je alergie na složky v něm obsažené. Látky obsažené v nápoji mohou reagovat s některými léky, které užíváte. V případě pochybností se raději poraďte se svým lékařem . Níže vám ukážeme, jak připravit kávu s kardamomem a anýzem.
Jak připravit kávu s anýzem a kardamomem?
K přípravě zimní kořeněné kávy budeme potřebovat:
šálek vaší oblíbené černé kávy
1 semínko kardamomu
1 hvězdičku anýzu
volitelně: med
Uvařte svou oblíbenou zrnkovou černou kávu a asi po 2 minutách přidejte kardamom a kardamon. Nápoj můžete ochutit kvalitním medem. Dobrou chuť!
Tip:
Není kardamom a anýz? Nic není ztraceno! Mezi další koření, která lze použít k ochucení kávy, patří: mletý hřebíček, zázvor, kurkuma a muškátový oříšek.
Do kávy můžete také přidat trochu rostlinného mléka.