„Malinový obláček“ je ikonický dort s malinovým želé, smetanovou náplní a pusinkami. Zdá se, že vyžaduje trochu práce, jeho příprava je však snadná. Když je hotový, budete mít velkou radost, protože vypadá velmi krásně.
Domácí malinový obláček
Každý víceméně ví, jak má vypadat ikonický dort, který jsme nazvali malinový obláček. Pokud však jde o nuance jeho přípravy, není vše tak jednoznačné. Zde je můj postup přípravy.
„Malinový oblak“ je dort, který si zaslouží pozornost především kvůli dokonalému kontrastu sladkosti a kyselosti . Ta je obsažena v malinách. Po sezóně samozřejmě používáme mraženou verzi, což nijak nesnižuje efekt našich kuchyňských postupů.
Složení: Maliny, které se používají v kuchyni, jsou vhodné pro přípravu pokrmů z malin:
2 malinové želé
300 g malin
250 g mascarpone
200 g smetany 30 %
3 bílky
150 g cukru
10 g moučkového cukru
10 g bramborového škrobu
1 balíček sušenek
Sůl
Postup vaření:
Krok 1 . Ušlehejte bílky s cukrem a špetkou soli. Na konci šlehání přidejte škrob.
Krok 2 . Z ušlehané pěny vytvarujte pusinkový vršek odpovídajícího tvaru o průměru (asi 24 cm). Sušte v troubě vyhřáté na 80-100 °C.
Krok 3 . Želé rozpustíme v 600 ml horké vody. Necháme vychladnout, přidáme maliny a necháme, dokud želé nezačne tuhnout.
Krok 4 . Na dno otevřené formy na pečení položíme pečicí papír. Na něj položte vrstvu piškotů, na ni rozetřete malinovou směs a zarovnejte ji. Odložte do chladničky.
Krok 5 . Pomocí robota vyšlehejte studené mascarpone, smetanu a moučkový cukr.
Krok 6 . Krém nalijte na želé a uhlaďte ho.
Krok 7 . Na vrch dortu položte osušené pusinky a podávejte.