Někteří kupují dárky, jiné pečou maso. Tento recept na vepřové koleno je čestný, bohatý a díky marinádě to zní jako maminka. Maso se rozpadá pod vidličkou, křupavá kůra praskne a vůně pečeného piva s kečupem vás nutí slintat.

Foto: Shutterstock/Arkadiusz Fajer
Vepřové koleno jako z hostiny: Takto ho připravíte doma
Vepřové koleno z tohoto receptu není jen jídlo – je to zážitek. Maso je šťavnaté, měkké a doslova se rozpadne. Pokud jej například připravíte na narozeniny, hosté si to budou pamatovat na dlouhou dobu. A pokud neplánujete žádné oslavy, nezáleží na tom – ani všední den si zaslouží výjimečné jídlo.
Tajemství úspěchu? Marináda a trpělivost.
Složení:
- 2 Vepřová kolena
- Studená voda
- Několik polévkových lžic jablečný ocet
- 2–3 polévkové lžíce Sójová omáčka
- ½ šálků Pikantní kečup
- 3 lžíce Horčice
- 1 lžíce med
- 300 ml tmavé pivo
- 2 svazky kořenová zelenina (Celer, petržel)
- sůl, Černý pepř, Nová koření (přibližně 3 polévkové lžíce), záliv (12–16 ks), několik hřebíček
1. Marinating (2 dny dopředu)
Nalijte asi 2 litry studené vody do velké mísy nebo hrnce. Přidat:
- 4 polévkové lžíce soli,
- jeden svazek vyčištěné kořenové zeleniny,
- 2 polévkové lžíce nového pepře,
- 8–10 listů zálivu,
- Několik zrn černého pepře a hřebíčku.
Smíchejte a rozpustí sůl. Vložte vepřová kolena, přikryjte a nechte marinovat V lednici 48 hodin.
2. Vaření
Po dvou dnech odstraňte kolena, nalijte infuzi. Vložte čistou studenou vodu:
- druhý svazek kořenové zeleniny,
- zbývající koření,
- 4 lžíce octa jablečného moštu,
- 3 polévkové lžíce sojové omáčky.
Vařit na nízká teplota asi 2 hodinyDokud maso není měkké.
3. Pečení omáčky
Smíchejte v misce:
- 3 polévkové lžíce hořčice,
- 1 polévková lžíce medu,
- 1 lžíce sójové omáčky,
- ½ sklenice tmavého piva,
- ½ šálku vývaru z kolen.
4. Pečení
Umístěte vařená kolena do pekáče nebo pekáče. Třete omáčkou a vložte do trouby zahřáté 160 ° C..
Upéct 2 hodiny – Nalijte na pečeně nepřetržitě, aby koleno bylo krásně lesklé, křupavé a lepkavé.
Jak sloužit?
Závěr: Tento recept žádá o opakování
Pokud chcete někomu poskytnout dobrý gurmánský zážitek, toto vepřové koleno je bezpečná sázka. Vyžaduje to čas, ale výsledek stojí za každou minutu. A pokud máte malou pánev? Následující den posypte pečivo nebo ji skryjte v omáčce. Radost z jídla bude zaručena.
Související články:
Jedna sušenka nestačí. Uvidíte se po prvním kousnutí.
Sledujte nás ve zprávách Google.