Když ho opravdu chci potěšit, péct toto vepřové koleno. Je měkký, lepkavý a klíčem je marináda

Když ho opravdu chci potěšit, péct toto vepřové koleno. Je měkký, lepkavý a klíčem je marináda

Někteří kupují dárky, jiné pečou maso. Tento recept na vepřové koleno je čestný, bohatý a díky marinádě to zní jako maminka. Maso se rozpadá pod vidličkou, křupavá kůra praskne a vůně pečeného piva s kečupem vás nutí slintat.

Když ho opravdu chci potěšit, péct toto vepřové koleno. Je měkký, lepkavý a klíčem je marináda
Nejlepší dárek pro masožravci? Pomalu pečené koleno s hořčicí, pivem a medem.
Foto: Shutterstock/Arkadiusz Fajer

Vepřové koleno jako z hostiny: Takto ho připravíte doma

Vepřové koleno z tohoto receptu není jen jídlo – je to zážitek. Maso je šťavnaté, měkké a doslova se rozpadne. Pokud jej například připravíte na narozeniny, hosté si to budou pamatovat na dlouhou dobu. A pokud neplánujete žádné oslavy, nezáleží na tom – ani všední den si zaslouží výjimečné jídlo.

Tajemství úspěchu? Marináda a trpělivost.

Složení:

  • 2 Vepřová kolena
  • Studená voda
  • Několik polévkových lžic jablečný ocet
  • 2–3 polévkové lžíce Sójová omáčka
  • ½ šálků Pikantní kečup
  • 3 lžíce Horčice
  • 1 lžíce med
  • 300 ml tmavé pivo
  • 2 svazky kořenová zelenina (Celer, petržel)
  • sůl, Černý pepř, Nová koření (přibližně 3 polévkové lžíce), záliv (12–16 ks), několik hřebíček

1. Marinating (2 dny dopředu)

Nalijte asi 2 litry studené vody do velké mísy nebo hrnce. Přidat:

  • 4 polévkové lžíce soli,
  • jeden svazek vyčištěné kořenové zeleniny,
  • 2 polévkové lžíce nového pepře,
  • 8–10 listů zálivu,
  • Několik zrn černého pepře a hřebíčku.

Smíchejte a rozpustí sůl. Vložte vepřová kolena, přikryjte a nechte marinovat V lednici 48 hodin.

2. Vaření

Po dvou dnech odstraňte kolena, nalijte infuzi. Vložte čistou studenou vodu:

  • druhý svazek kořenové zeleniny,
  • zbývající koření,
  • 4 lžíce octa jablečného moštu,
  • 3 polévkové lžíce sojové omáčky.

Vařit na nízká teplota asi 2 hodinyDokud maso není měkké.

3. Pečení omáčky

Smíchejte v misce:

  • 3 polévkové lžíce hořčice,
  • 1 polévková lžíce medu,
  • 1 lžíce sójové omáčky,
  • ½ sklenice tmavého piva,
  • ½ šálku vývaru z kolen.

4. Pečení

Umístěte vařená kolena do pekáče nebo pekáče. Třete omáčkou a vložte do trouby zahřáté 160 ° C..

Upéct 2 hodiny – Nalijte na pečeně nepřetržitě, aby koleno bylo krásně lesklé, křupavé a lepkavé.

Jak sloužit?

Závěr: Tento recept žádá o opakování

Pokud chcete někomu poskytnout dobrý gurmánský zážitek, toto vepřové koleno je bezpečná sázka. Vyžaduje to čas, ale výsledek stojí za každou minutu. A pokud máte malou pánev? Následující den posypte pečivo nebo ji skryjte v omáčce. Radost z jídla bude zaručena.

Související články:

Jedna sušenka nestačí. Uvidíte se po prvním kousnutí.

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *