Už žádná kaše! Podívejte se, jak vařit nové brambory na medaili

Už žádná kaše! Podívejte se, jak vařit nové brambory na medaili

Máte rádi mladé brambory, ale často jsou vodnaté nebo rozpadající se? Nebojte se, jen jeden jednoduchý trik, který bude vždy křupavý, plný chuti a jako nejlepší restaurace. Nemusíte být šéfkuchařem! Seznamte se s jednoduchým způsobem, který je vždy perfektní.

Už žádná kaše! Podívejte se, jak vařit nové brambory na medaili
Mladé brambory jsou chutí léta, kterou nelze zaměnit s ničím jiným.
Foto: Shutterstock/Martin Turzak

Mladí a vrtošiví

Mladé brambory jsou chutí léta, kterou nelze zaměnit s ničím jiným. Jemná kůže, máslo, které se roztaví na povrchu a charakteristická vůně čerstvých bylin … pohádka!

Ano, ale pouze pokud všechno jde podle plánu. Protože Mladé brambory mohou být rozmarné. Vše, co potřebujete, je chvíli v hrnci a máme vodnaté, rozkládající se koule, které již nejsou vhodné pro pyré. Proč se to děje a jak tomu zabránit?

Proč se mladé brambory rozpadají?

Všechno začíná skutečností, že mladé brambory obsahují více vody než jejich starší, zkušenější kolegové. Jejich pokožka je tenká a měkká maso. Stačí je vařit a místo pevných koulí máme bramborovou kaši.

Nejlepší je vložit brambory podobné velikosti do hrnce.

  • Malý (velikosti ořechu) Vařte velmi rychle – Stačí na 10 minut při malém ohni.
  • Střední (velikosti mandarinky) Potřebují asi 15 minut.
  • Větší kousky mohou potřebovat 20 nebo dokonce 25 minut, Ale v tomto případě stojí za to sledovat každou minutu, abyste se vyhnuli chybějícímu ideálnímu okamžiku.

A co odrůdy mladých brambor? I zde by mělo být opatrné

  • Salátové brambory (typ A) a univerzální (typ B) dobře tolerujte vaření – Jsou pevné a tak snadno se nerozpadnou.
  • Horší je, že s mesickými odrůdami (typ C), Která rada se rozpadá, i když jsou uvnitř stále trochu syrová.

Pokud se chcete přesunout na vyšší úroveň, vařte mladé brambory v páře. Výsledkem je, že neabsorbují tolik vody a zůstávají pevné, křupavé a plné chuti.

  • V koši na vaření potřebují jen 30-35 minut.
  • Někdy stojí za to smíchat vařit rovnoměrně.

Kdy jsou brambory připravené?

Testovací vidlička je vaše zbraň.

  • Pokud vidlička proniká s odporem světla, ale bez problémů je můžete vypustit.
  • Pokud se brambory při dotyku rozpadnou, budete pozdě za pár minut.
  • A pokud se vidlička vůbec nechce zlomit, nechte je na chvíli.

Po vypouštění je dobré je nechat na sítru na chvíli, aby se odpařily. Můžete je také vložit zpět do hrnce a jemně je zahřejte na několik minut a potřásněte hrncem tak, aby se přebytečná vlhkost rychle vypařila.

Přidejte tyto ingredience do vroucí vody a výsledek vás překvapí

Sůl je základem, ale můžete jít ještě dále:

  • Lžíce másla dává brambor ještě více chuti másla (a tuk zdůrazňuje aroma)
  • Několik větviček kopru nebo petrželky neutralizuje zemskou chuť
  • Hřebíček česneku dodává jemnou hloubku
  • Bay list a nová koření přidávají mírně kořeněnou vůni

.

Související články:

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *