Chcete snížit cholesterol? Tato jídla jsou nejhorší pro vaše zdraví

Chcete snížit cholesterol? Tato jídla jsou nejhorší pro vaše zdraví

Často se stává slyšet od přítele nebo příbuzného, ​​že jejich krevní testy prokázaly abnormální hodnoty (nadměrně) týkající se cholesterolu v krvi. Není ani neobvyklé, že vaše krevní testy naznačují hladiny cholesterolu nad referenčním intervalem.

Ve skutečnosti v tomto historickém období charakterizované z hlediska potravin množstvím dostupného jídla a přítomností transformovaných a rafinovaných potravin není možnost vzniknout hypercholesterolémií zdaleka vzdálená. Správná a vyvážená strava v takových situacích je základem pro obnovení normality.

V tomto psaní se budeme zabývat touto podmínkou, stejně rozšířeným jako problematickým, poskytnutím dalšího objasnění a později se pokusíme zmínit některá z potravin, která by se zdála, že ovlivňuje více na hladině cholesterolu v krvi, což podporuje nárůst. Musíte jen pokračovat ve čtení dalších segmentů.

Hypercholesterolemie: O co jde?

Na rozdíl od toho, co lze chybně uvěřit, je cholesterol sám o sobě lipidovou látkou přítomnou v krvi a buňkách, velmi důležitá pro naše tělo. Když se však jeho hladina krve nesmírně zvyšuje, může to vést k negativním účinkům na zdraví, zejména na hladinu cévního kardio, dokonce i vážného.

Role, kterou se cvičení cholesterolu v těle fyziologicky projevuje, například na úrovni buněčných membrán, kde se aktivně účastní jako prvek pro jejich složení. Kromě toho by se zdá, že cholesterol má klíčovou roli při produkci steroidních hormonů s vysokým výpisem SO, mezi nimiž se přikývne estrogen a testosteron.

A opět by se zdá, že cholesterol je také relevantní pro produkci vitamínu D a pro syntézu SO -nazývaných žlučových kyselin, což jsou kyseliny, které by umožnily trávit lipidové látky odebrané s potravinami. Hlavním místem výroby cholesterolu jsou játra, ale část je zavedena s výživou.

Výživa a cholesterol

Existují dvě hlavní kategorie cholesterolu: LDL cholesterol, běžně definované jako „škodlivé“ cholesterol a HDL cholesterol, obecně nazývané „prospěšný“ cholesterol. LDL cholesterol má slávu „škodlivého“ cholesterolu, protože, pokud se hromadí na vysokém krevním tlaku, by to mohlo vést k tvorbě desek, které by zvýšily riziko infarktů a mrtvice.

Právě proto, že cholesterol není 100% produkován tělem, ale lze jej také zavést s potravinami, výživou a hladinou cholesterolu v krvi, jsou navzájem úzce spojeny. V důsledku toho mohou potraviny, které konzumujeme denně, také významně ovlivnit hladinu této látky, což se liší.

V důsledku toho by existovaly potraviny, které by pomohly snížit hladinu cholesterolu v krvi a potravinách, které by naopak podpořily hromadění cholesterolu v krevním řečišti, což by způsobilo, že pokud je nadměrné, také série důsledků na kardiovaskulární úrovni. Pojďme nyní objevit společně, v příštích segmentech, potraviny, kterým se vyhýbá v případě hypercholesterolémie.

Potraviny, kterým je třeba se vyhnout

V následujících segmentech budeme věnovat pozornost potravinám, které by bylo lepší vyloučit v případě, že krevní testy zdůraznily hladinu cholesterolu nad normálním rozsahem. Níže uvedené potraviny by ve skutečnosti zvýšily produkci cholesterolu LDL na úrovni jater kvůli jejich obsahu v nezbytných tucích.

Některé příklady? Tady jsou. Červené maso, zejména pokud je velmi bohaté na tuk. To je případ vyléčeného masa, jako jsou klobásy nebo vepřové maso, velmi tuk nebo dokonce nějaké řezy hovězího masa. Měly by být také vyloučeny oleje, jako jsou kokosové ořechy nebo dlaň.

Tyto typy oleje jsou běžně přítomny v průmyslových výrobcích, které by proto měly být konzumovány velmi zřídka. Kromě toho by máslo a smetana, bohatá na tuky, nebylo také doporučeno pro ty, kteří představují hypercholesterolémii. Nakonec se zdá, že se v těchto případech zdá být i některé stárnutí sýry, jako je Pecorino nebo Gorgonzola.

Krátké shrnutí

Hypercholesterolemie je podmínka, ve které jsou hladiny cholesterolu v krvi vyšší než normální interval. Cholesterol je látka, která se účastní četných fyziologických procesů, a proto je pro tělo zásadní, ale pokud je nadbytek, může způsobit důsledky, dokonce i vážné, na kardiovaskulární úrovni jako infarkty nebo tahy.

Potraviny ovlivňují hladinu cholesterolu v krvi. Mezi potravinami, které je třeba se vyhnout, můžeme zmínit mastné červené maso, máslo a smetanu, některé stárnoucí sýry a oleje, jako je kokosový olej nebo palmový olej, jejichž průmyslové výrobky jsou obvykle bohaté. Tento článek je určen pro čistě informativní účely a nechce nahradit názor lékaře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *