Udělám z nich růžičky, zaliji je vývarem a dám do lednice. Druhý den se z toho vyklube úžasná dobrota.

Kuřecí cholodety jsou skvělou svačinkou. Snadno je připravíte před oslavou, protože dobře vydrží v lednici. A díky několika jednoduchým postupům vypadají na stole velmi efektně.

Drůbeží cholodets

Dlouhá léta byly nejoblíbenějším českým pokrmem z kategorie záštit studené vepřové kotlety. Dnes je pravděpodobně sesadilo z trůnu zveřejnění podobného pokrmu z drůbeže . Snadno se připravuje i ze surovin z předem uvařeného vývaru.

Tento drůbeží studený koláč je vydatnou a zdravou svačinou . Obsahuje hodně kolagenu, který je stavebním materiálem kůže a kosterního systému. A vařené drůbeží maso je snadno stravitelným zdrojem vysoce stravitelných bílkovin.

Ozdobné studené nohy

Stojí za to ozdobit studené nohy, ať už vepřové, nebo drůbeží – vždyť je to sváteční pokrm. Jednou z takových možných ozdob jsou mrkvové růžičky.

Ingredience

¾ litru kuřecího vývaru

Masový vývar

Mrkev, petržel a celer z vývaru

5 lžic želatiny

Kuřecí želé polévka

Oddělte maso od kostí a nakrájejte ho nadrobno. Jednu dlouhou mrkev odložíme stranou a zbylé kousky zeleniny nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu naaranžujte do salátových misek.

Zbývající mrkev nakrájejte škrabkou na zeleninu na tenké plátky. Srolujte je do ruličky. Dva nejširší plátky nakrájejte na 2-3 cm silné plátky a okraje zaoblete. Tyto plátky položte na ingredience kolem mrkvových šneků.

Želatinu rozpusťte v zahřátém vývaru. Opatrně jím přelijte ingredience v salátových miskách a nechte vychladnout . Vychlaďte v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *