Při pečení krásně voní a po vytažení z trouby okamžitě přiláká milovníky sladkého. Nadýchaný jako obláček, citronový cheesecake je dezert, který si během svátků nesmíte nechat ujít.
K svátečním jídlům patří lahodné dezerty, které budou typickou rodinnou hostinou. Místo pečení sultánového cheesecaku, který je vždy kontroverzní, však zvolte lahodný koláč s osvěžujícím nádechem citronu. Hodí se nejen na svátky.
Citronový máslový cheesecake. Nejlepší volba na svátky
Vypadá lahodně a voní tak krásně, že i po vydatné večeři zbude v žaludku místo na tento dezert. Neopadává, je nadýchaný jako obláček a jemný. Nádech citronu dodává sýrové směsi svěžest a lehkost. S jeho přípravou musíte začít o něco dříve, protože citronový cheesecake potřebuje alespoň několik hodin chladit. Rozhodně se vyplatí počkat – zmizí do posledního drobečku.
Základem dobrého cheesecaku je dobré máslo. Díky němu je koláč nejen chutný, ale také vláčný a dlouho čerstvý. Nevysušuje se, je křehký a přirozená chuť polského másla se hodí ke sladkým i slaným pokrmům.
Složení: olejová mouka, která se používá při přípravě pokrmů, a olejová mouka, která se používá při přípravě pokrmů:
- 1 kg tvarohu,
- půl hrnku cukru,
- 7 vajec,
- půl šálku řepkového oleje Olej Polski,
- 1 hrnek mléka,
- 80 g citronového pudinku,
- 1 lžička citronového extraktu.
Při přípravě tvarohového koláče se osvědčí řepkový olej.
Postup přípravy: Tvarohový krém připravíme z tvarohu a sýra:
Krok 1. Oddělte bílky od žloutků a ušlehejte je do tuhých špiček. V samostatné míse smíchejte tvarohové bílky se žloutky a cukrem.
Krok 2. Do sýrové směsi přidáme citronový extrakt, pudink a máslo, suroviny spojíme a nakonec přidáme mléko.
Krok 3. Do sýrové směsi přidáme předem ušlehané bílky a lžící nebo stěrkou opatrně promícháme, abychom neztratili nadýchanost. Směs nalijte do 23cm plechu a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut. Pokud se plech lepí, pokryjte jeho dno pečicím papírem.
Krok 4. Upečený a vychladlý koláč dejte na 4 hodiny do chladničky. Ozdobte podle potřeby. Můžete použít ořechy, brusinky a skořici nebo zvolit polevu, moučkový cukr či polevu. Dobrou chuť!