Skutečně je mnoho lidí, kteří se rozhodnou Integrujte luštěniny ve vaší každodenní stravě. Na druhé straně tyto prvky mohou tělu poskytnout řadu výhod. Není náhodou, že by je také doporučují odborníci na výživu a odborníci v této oblasti, protože vědí mnoho pozitivních aspektů, které by mohli dát lidskému tělu. Někdy však některé jsou zdrženlivé, pokud jde o stravování luštěnin.
Není to jen otázka vkusu nebo chuti: pro mnohé by luštěniny mohly být „těžký“ nebo obtížně strávit. Pokud jde o vaření luštěnin, měli byste však použít některé triky. Co jsou? Zde jsou ty nejlepší, aby se daly do praxe, abyste je mohli konečně jíst bez problémů.
Luštěniny, triky, aby byly stravitelnější
Existuje několik triků, o které byste mohli požádat učinit luštěniny stravitelnější. Například první metodou, kterou byste měli vyzkoušet, je přidat aromatické byliny během vaření. Správně, existují byliny, které by mohly být luštěniny „lehčí“, což brání těmto potravinám vážit vaše tělo.
Mohli byste přidat byliny, jako jsou bobkové listy, semena fenyklu, oregano, pikantní a podobně. Neexistuje ani nedostatek koření, jako jsou mořské řasy kmínu a kombu. Druhým trikem, který lze místo toho použít, je trik Pokračujte se speciálním vařenímVyhýbání se tepelnému šoku, který by mohl luštěniny ztížit.
Další trik k vědět
Tyto dvě uvedené metody jsou velmi běžné v některých kuchyních a jsou preferovány kuchaři, kteří mají nějaké zkušenosti. Však, Existuje také další metodaSnad nejběžnější a nejslavnější, který by mohl být uveden do praxe, aby byly luštěniny při vaření lehčí. Toto je namáčení, které by mělo být:
- 6-8 hodin pro čočku;
- 8-10 hodin pro fazole;
- 12-16 hodin pro cizrnu.
To znamená, že luštěniny by měly být Připravte se dobře předem. Nemůžete se rozhodnout je vařit v krátké době, pokud je chcete lehčí. V některých případech by mohlo být namáčení provedeno přes noc a poté příští den připravilo speciální recept. Mohli by být také ponecháni namočit o několik hodin déle, než je uvedeno.
Ve skutečnosti luštěniny, které zůstávají namáčení několik hodin Po vaření mohou mít větší stravitelnost. Množství vody by pak mělo být alespoň dvojnásobkem hmotnosti počátečních luštěnin. Nakonec, nyní, když znáte všechny tyto triky, zbývá jen aplikovat je a vidět výhody, které vznikají.