Kuřecí cholodety jsou skvělou svačinkou. Snadno je připravíte před oslavou, protože dobře vydrží v lednici. A díky několika jednoduchým postupům vypadají na stole velmi efektně.
Drůbeží cholodets
Dlouhá léta byly nejoblíbenějším českým pokrmem z kategorie záštit studené vepřové kotlety. Dnes je pravděpodobně sesadilo z trůnu zveřejnění podobného pokrmu z drůbeže . Snadno se připravuje i ze surovin z předem uvařeného vývaru.
Tento drůbeží studený koláč je vydatnou a zdravou svačinou . Obsahuje hodně kolagenu, který je stavebním materiálem kůže a kosterního systému. A vařené drůbeží maso je snadno stravitelným zdrojem vysoce stravitelných bílkovin.
Ozdobné studené nohy
Stojí za to ozdobit studené nohy, ať už vepřové, nebo drůbeží – vždyť je to sváteční pokrm. Jednou z takových možných ozdob jsou mrkvové růžičky.
Ingredience
¾ litru kuřecího vývaru
Masový vývar
Mrkev, petržel a celer z vývaru
5 lžic želatiny
Kuřecí želé polévka
Oddělte maso od kostí a nakrájejte ho nadrobno. Jednu dlouhou mrkev odložíme stranou a zbylé kousky zeleniny nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu naaranžujte do salátových misek.
Zbývající mrkev nakrájejte škrabkou na zeleninu na tenké plátky. Srolujte je do ruličky. Dva nejširší plátky nakrájejte na 2-3 cm silné plátky a okraje zaoblete. Tyto plátky položte na ingredience kolem mrkvových šneků.
Želatinu rozpusťte v zahřátém vývaru. Opatrně jím přelijte ingredience v salátových miskách a nechte vychladnout . Vychlaďte v lednici.