Zázvor je koření, které v zimě rádi používáme. Přidáváme ho do čaje, ale také obohacuje chuť masových pokrmů nebo polévek. podívali jsme se na čerstvý a sušený zázvor zblízka. a odhalili pravdu o těchto kořeních. Pokud si myslíte, že jde o náhražky, mýlíte se.
Je zázvor čerstvý nebo sušený?
Zázvor dodává nápojům a pokrmům chuť. Je to cenné koření s detoxikačními, antivirovými a antibakteriálními účinky. To je důležité na podzim a v zimě. Proto často saháme po zázvoru. Zázvorový čaj je lahodný a zdravý.
Toto koření přidáváme do masa, omáček a polévek. Užíváme nejen čerstvý zázvor, ale i sušený zázvor. Známá novinářka porovnala čerstvý kořen a sušené koření . Jak můžete toto hodnocení porovnat?
O zázvoru
Čerstvý i sušený zázvor snadno koupíme v obchodech s potravinami, zelinářstvích i diskontech. Které koření je však lepší zvolit? Je lepší čerstvý? Nebo snad sušený?
Čerstvý a sušený zázvor mají zcela odlišnou chuť. Čerstvý zázvor je skvělý na nálevy. Má více vitamínu C ve srovnání se sušeným zázvorem . Obsahuje také více enzymů, které zlepšují trávení.
Renomovaný novinář dále vysvětluje: „:
Čerstvý zázvor bych přidávala do pokrmů, které se dlouho nevaří . Je vhodný do všech asijských omáček, protože má velmi osvěžující, lahodnou chuť, a do nálevů, tedy čerstvý zázvor do zimního čaje.
Zázvorové aroma je správná volba
Sušený zázvor je ostřejší. Vyplatí se ho používat v kuchyni.
Sušený zázvor je hřejivější. Není v něm voda a látky, které zlepšují trávení, například gingerol, ty antioxidanty, které nás chrání před nemocemi, zde budou koncentrovanější.
Novinářka dále vysvětlila: „Zázvor se používá k výrobě zázvoru:
Sušený zázvor byste měli přidávat do dlouho vařených pokrmů, tedy do všech druhů omáček, například do kari. Hodit se bude i dýňová polévka, do vývaru přidávám i špetku zázvoru. Je velmi hřejivá, je taková pikantní a na zimu ideální.
Tipy se budou hodit v každé kuchyni. Díky nim bude chutnat lépe a náš jídelníček bude plnohodnotnější.