Instantní káva bude chutnat mnohem lépe, pokud ji připravíte tímto způsobem.

Teplota vody: Ideální teplota pro přípravu instantní kávy je mezi 90 °C a 96 °C. Pokud použijete vroucí vodu, může se stát, že se káva „spálí“ a získá hořkou chuť. Proto je lepší nechat vodu po převaření trochu vychladnout.

Latte

2. Dávkování: Dodržujte doporučení na obalu ohledně poměru kávy a vody. Obvykle se jedná o jednu čajovou lžičku kávy na 180-240 ml vody.

3. Rozpouštění: abyste zajistili rovnoměrné rozložení a úplné rozpuštění granulí, začněte s malým množstvím horké vody. Přidejte kávu, důkladně promíchejte a poté doplňte zbývající vodu.

4. Sladidla a ochucovadla: vylepšete chuť nápoje přidáním cukru, medu nebo ochucených sirupů.

5. Mléko a smetana: aby byla káva bohatší a jemnější, přidejte mléko, smetanu nebo jejich rostlinné protějšky (např. mandlové nebo ovesné mléko).

6. Koření: experimentujte s různými druhy koření, jako je skořice, muškátový oříšek nebo kardamom, abyste zvýraznili chuť kávy.

7. Pěna: pomocí šlehače nebo pěniče vytvořte na povrchu kávy pěnu. Nápoj tak získá příjemnou strukturu a bude atraktivnější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *