Jak připravit dokonalé chipsy? Jedna věc je zásadní, ale Češi ji nedělají

Hranolky jsou oblíbeným jídlem mnoha Čechů. Aby byly dokonale křupavé, vyplatí se použít jednoduchý trik. Bohužel mnoho lidí tento krok přípravy vynechává.

Chipsy jsou chutnou svačinkou, kterou lze jíst kdekoli a kdykoli. Podávají se jako samostatný pokrm nebo jako příloha k různým jídlům – nejčastěji pečeným nebo smaženým (například k rybám a kuřecím prsům). Hranolky si samozřejmě můžete objednat i v restauraci nebo jiné instituci, ale asi každý bude souhlasit, že nejlépe chutnají ty, které si připravíte doma. Zvláště proto, že jejich příprava je velmi jednoduchá a nevyžaduje téměř žádné kulinářské dovednosti.

Jak připravit dokonalé hranolky? Jedna věc je rozhodující

Jak připravit dokonalé hranolky? Tuto otázku si klade mnoho lidí. Nejprve byste samozřejmě měli koupit brambory – vždyť jsou základem tohoto pokrmu. Nejlepší jsou moučné, tedy typu B nebo C. Brambory nakrájejte na tyčinky. Hlavní je brambory neloupat – musí mít slupku. Pak přejdeme ke kroku, na který mnoho lidí bohužel zapomíná. Bohužel proto, že se jedná o velmi důležitý krok. Díky němu pak budou naše hranolky velmi křupavé.

Ale o co jde? Aby byly hranolky dokonalé, vložte brambory nakrájené na tyčinky do oslazené vody a nechte je asi 10-15 minut odstát. „Tímto způsobem brambory absorbují trochu cukru a při smažení budou velmi křupavé a lehce zkaramelizované,“ vysvětluje Pavel Lorokh.

Chipsy – jednoduchý recept

Hranolky důkladně osušte a posypte bylinkami (výborné je bramborové koření). Pak přejděte ke smažení. Hranolky lze připravovat jak na másle, tak na rostlinném oleji. Lze je smažit na pánvi nebo v hluboké pánvi.

Domácí hranolky se budou skvěle hodit ke kečupu, majonéze nebo česnekové omáčce. Ale nejen to. „Hranolky“ můžete také pokapat sýrovou omáčkou, posypat nakrájenou cibulí a celé to obložit plátky nakládaných jalapeňos, tedy velmi pálivých papriček, které celkovou kompozici umocní. Hranolky, sýrová omáčka, zelená cibulka a jalapeňos – to je podle mě ta nejluxusnější verze bramborového pokrmu.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *