Je plněná olovem a Češi ji jedí. Nejhorší ryba hned po pangasovi.

Ryby, ačkoli jsou považovány za zdravé, tomu tak vždy není. Jednu z nejškodlivějších ryb dostupných na trhu si ochotně vybírá mnoho Čechů. Obsahuje totiž chemické látky, které jsou pro organismus škodlivé. Zjistěte si, o jakou rybu se jedná, a už si ji nikdy nekoupíte.

Škodlivé ryby v našem jídelníčku

Odborníci na výživu doporučují jíst co nejvíce ryb. Vitamíny a omega-3 kyseliny, které obsahují, mají pozitivní vliv na zdraví a fungování organismu. Mnoho lidí, nedbajíc této rady, jí ryby, které nelze označit za zdravé a hodnotné.

Dokonce i v těch nejlepších obchodech s rybami můžete najít škodlivé ryby. Jedna z nich je tak nezdravá, že může mimo jiné způsobit rakovinu. Přečtěte si více o tom, o jaké ryby se jedná , dozvíte se dále v textu.

Tato ryba je nejhorší. Vyhýbejte se jí jako moru

Jednou z nejhorších a nejškodlivějších ryb je tilapie. Dlouho byla k dostání v mnoha obchodech s rybami, ale po testování se zjistilo, že obsahuje mnoho škodlivých látek. Po důkladném prozkoumání tilapie Institutem mořského rybolovu bylo zjištěno, že obsahuje vysoké koncentrace olova, rtuti a kadmia . Tyto látky jsou známé jako těžké kovy, které jsou zdraví škodlivé a měly by být z jídelníčku vyloučeny. Institut také prokázal, že škodlivé nejsou jen kovy v rybách.

Tilapie, tj. škodlivé kyseliny a infarkt

Tilapie, stejně jako většina ryb, obsahuje také omega kyseliny. Bohužel se nejedná o cenné omega-3 kyseliny, které podporují mozek, nervový a imunitní systém, ale o omega-6 kyseliny. Nadbytek posledně jmenované kyseliny může způsobit zúžení cév, což přispívá i ke zvýšené srážlivosti krve, která může vést ke vzniku krevních sraženin. To může vést k srdečnímu infarktu nebo mrtvici.

Kromě toho vysoké množství omega-6 mastných kyselin podporuje záněty v těle . To vede k onemocněním, jako jsou alergie, cukrovka, ateroskleróza a rakovina.

Tato kyselina v kombinaci s těžkými kovy, které se v rybách nacházejí, znamená, že bychom se měli tilapii vyhýbat. Zvláště když na trhu najdete mnohem chutnější ryby. Je třeba si také uvědomit, že kyseliny omega-6 se nacházejí také v mase a jeho částech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *