Silvestr, Nový rok, Nový rok, Starý rok…. Říkejte si tomu, jak chcete, ale je to jedna z největších večeří v roce a na druhou stranu jedna z nejpodivnějších. Přemýšleli jste o něm někdy podobným způsobem?
K tomuto závěru jsem dospěl už dávno a upřímně řečeno, stále mě udivuje, jak slavíme 31. prosinec. Ani ne tak kvůli tomu, co jíme, co slavíme nebo s kým jsme, ale kvůli okamžiku, ve kterém to děláme.
Je zajímavé pozorovat, jak dojíme večeři , nebo většinou dojíme , a po chvíli , dokonce i po kávě, polvorech a dokonce i prvním nápoji, se vracíme k jídlu, které by se dalo nazvat dezertem , protože dvanáct šťastných hroznů je pryč . Už to není dezert, i když opožděný.
Hodiny stranou, při silvestrovské večeři je zřejmé, že připravit dezert něco snadného, rychlého a osvěžujícího je zásadní . Zvlášť pokud jsme ten typ lidí, kteří mají v úmyslu utéct, zatímco doma sníme hroznové víno, čtyřikrát se políbíme a utečeme na služební večírek.
Pokud mezi ně nepatříte, měli byste také pokračovat ve čtení, protože pro vás máme krémový, rychlý a snadný dezert, který váš silvestrovský večírek potřebuje. A ano, je to zmrzlina, ale ne, nevyžaduje zmrzlinovač ani žádné speciální vybavení.
V tomto případě vám nabízíme červenou ovocnou a jogurtovou zmrzlinu, která, jak jistě chápete, neobsahuje mnoho dalších ingrediencí. Jen trochu ovesných otrub a banánu pro dodání struktury, a trochu medu na oslazení. Jinak jen mražené bobule, přírodní jogurt a čerstvou mátu.
Červené ovoce, nakrájený banán, otruby a mátu jednoduše rozmixujte, až získáte homogenní hmotu bez hrubých okrajů. Poté přidejte jogurt, med a míchejte, dokud se vše nespojí. Rozetřete ji do formiček na led a zmrazte. Pak už jen stačí vyndat, když se ho chystáme sníst, znovu nasekat, a budeme mít dokonalý dezert bez komplikací v hlavě.