Položte je na těstoviny a vložte do trouby. Toto je můj oblíbený recept na večeři po svátcích.

Tento rychlý těstovinový nákyp se bude líbit každému, kdo je unavený z vánočních jídel. Umožní vám také elegantně se vrátit do každodenní rutiny a sejme z vašich ramen časově náročné vaření. Stačí pár minut v kuchyni a tento jednoduchý a chutný pokrm je hotový. Nebudete věřit, jak je to snadné.

Povánoční nákyp

Jaká je nejlepší rychlá večeře po svátcích ? Rychlá a netradiční. Jsme přece přejedeni typickou kuchyní našich předků a rádi bychom se vrátili k trochu jinému jídelníčku. Také si chceme po dlouhé dovolené trochu odpočinout, a to především od hodin strávených v kuchyni.

K tomu všemu pomáhají dvě kategorie jídel – těstoviny a nákypy . Den po Vánocích tedy převládají jídla zapečená v troubě, vycházející z toho, co nejčastěji zůstává v našich kuchyních po svátečním obžerství. Zde je recept na snad nejjednodušší těstovinový nákyp vůbec.

Rychlá večeře

Samozřejmě stojí za to připomenout další důležitou vlastnost nákypů. Jsou ideální na propašování zbytků, které přežily svátky, jako jsou mírně oschlé sýry nebo maso z vánočních talířů.

Ingredience

400 g mletého masa

150 g vařených těstovin

150 g strouhané mozzarelly nebo dvě kuličky mozzarelly v marinádě

1 plechovka nakrájených rajčat

1 červená cibule

Sušené oregano, sladká paprika

Několik snítek petrželky

Sůl, pepř

Rychlá zapékaná večeře

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na troše olivového oleje, dokud nezprůhlední. Na pánev přidáme mleté maso (drůbeží, vepřové nebo hovězí) a osmažíme ho do lehce zlatavé barvy. Přidejte konzervovaná rajčata, osolte, opepřete, přidejte papriku a oregano. Vařte na mírném ohni, dokud maso nezměkne a ingredience se dobře nespojí.

Uvařené těstoviny (mohou být i studené) vložte do žáruvzdorné formy. Přidejte obsah pánve a vše promíchejte. Přiklopte mozzarellou.

Kastrol vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů . Pečeme asi 30 minut, dokud sýr nezíská zlatohnědou barvu. Po vyjmutí posypeme nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *