Je to nejlepší chléb, jaký jsem kdy jedla. Snadný, protože nevyžaduje mouku, rychlý, protože nevyžaduje hnětení.

Jste fanoušky domácího chleba? Naučte se tento recept a už nikdy si ho nekoupíte v obchodě. Vaše rodina si zamiluje nejen jeho chuť, ale i křupavost. Čtěte dál a dozvíte se, jak tento chléb připravit bez mouky.

Nejlepší způsob pečení domácího chleba

Domácí chléb je úplně jiný chléb. Existuje mnoho způsobů, jak ho připravit, a každá hospodyňka má ve svém receptáři alespoň jeden z nich. Ještě by tam měl být takový recept na rychlý chléb, o kterém se dozvíte dále v článku.

Hlavně proto, že jeho příprava je jednoduchá a nezabere mnoho času. Navíc tento domácí chléb dopadne pokaždé výborně a chutně. Udělejte si ho a přesvědčte se sami.

Jaký chléb připravit bez mouky?

Tento domácí chléb lze připravit i bez přidání mouky. Čím ji nahradit? Ukázalo se, že chléb lze připravit z ovesných vloček. Pro úspěch jsou nezbytné i další produkty.

Složení: 

250 g ovesných vloček

1 polévková lžíce kvásku

2 vejce

250 g řeckého jogurtu

2 lžíce olivového oleje

sůl

sezam

slunečnicová semínka

dýňová semínka

Recept na domácí chléb

Ovesné vločky nasypeme do mísy. Pomocí mixéru je rozemelte na jemný prášek. Přidejte kvásek a trochu soli a ingredience promíchejte. Vejce rozbijte do menší mísy a rozšlehejte je, poté přidejte řecký jogurt. Přilijte olivový olej. Přísady rozmixujte na hladkou hmotu a přeneste ji do mísy se suchými přísadami.

Vše společně promíchejte, dokud nevznikne hladká a homogenní hmota. Obdélníkovou formu na pečení vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Navrch položte sýr, slunečnicová a dýňová semínka. Chléb pečte při 180 stupních asi 45-50 minut. Když chléb vychladne, nakrájejte ho na plátky a podávejte k snídani. Rodina bude jistě nadšená jeho chutí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *