Vložte mandarinky, vejce a cukr do mísy a zapněte mixér. Tento dezert byl u nás doma hitem

Máte rádi dezerty? Pak doporučuji recept na neobvykle svěží dort s mandarinkami jako hlavní ingrediencí. Rozplývá se na jazyku a potěší svou chutí a neobyčejnou lehkostí.

Svěží mandarinkový dort jako dezert

Dezerty se u nás doma staly tradicí . K odpolední kávě by mělo být vždy něco lahodného. Obvykle podávám jedinečný dort, na kterém si moje rodina pochutnává. Takovou svěží, a ještě k tomu křehkou pochoutku jste pravděpodobně ještě nikdy nejedli. Má mandarinkovou příchuť, je lehký a lahodný. Je také plný čokoládové náplně.

Proto všem doporučuji recept , díky kterému si můžete připravit skvělý dezert s mandarinkami jako hlavní ingrediencí. Citrusové plody je třeba rozmixovat a zkombinovat s dalšími ingrediencemi . Zanedlouho se na vašem stole objeví vzdušný dezert.

Jak připravit mandarinkový dezert?

Ingredients:

Potřebujete: 400 g mandarinek

2 vejce

100 ml mléka

100 g cukru

10 g droždí

400 g mouky

trochu másla

vejce a mléko na potření těsta

Nutella jako náplň

Přípravu moučníku začněte oloupáním mandarinek, jejich rozdělením na kousky a vložením do velké mísy. Rozšlehejte vejce, přilijte mléko a cukr. Přísady smíchejte . Poté je přecedíme přes síto. Přidáme sušené droždí a mouku a důkladně promícháme.

Uhněteme těsto, přilijeme trochu oleje a pokračujeme v hnětení. Těsto pevně přikryjeme fólií a necháme 60 minut kynout. Po této době fólii odstraňte a těsto rozdělte na 2 části. Vytvarujte z něj 2 dlouhé válečky.

Mandarinkový dezert – nebe v ústech

Rozdělte rohlíky na 8 stejných dílů. Vytvarujte z nich kuličky a vytvarujte je do kulatého tvaru. Přikryjte je utěrkou a nechte opět 25 minut kynout. Po této době potřete vrchní část koláče vejcem rozšlehaným s mlékem. Každou kuličku těsta naplňte Nutellou.

Použijte k tomu cukrářský sáček. Poté koláč vložte na 45 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů. Upečený koláč můžete posypat moučkovým cukrem. Vyjde velmi chutný, velmi nadýchaný a voní po mandarinkách. Je to ideální dezert nejen pro prosincové dny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *