Nedoporučuje se používat častěji než dvakrát týdně, protože to může mít vliv na zdraví vašich zubů.
Zubní kámen je mineralizovaný plak, který vzniká v důsledku růstu bakterií a hromadění zbytků potravy. Podle údajů se po objevení na zubech může velmi obtížně odstraňovat, což vede k hledání různých metod jeho odstranění.
Z tohoto důvodu zubní lékaři doporučují čistit si zuby alespoň dvakrát denně; každé z těchto čištění by mělo trvat něco málo přes 2 minuty, aby byl plak účinně odstraněn, a jednou denně používat zubní nit.
Dobrým způsobem, jak se vyhnout zubnímu kameni, je používat elektrické zubní kartáčky, protože je prokázáno, že čistí lépe než manuální zubní kartáčky; Některé mají dokonce časovač, který označuje 2 minuty. Funguje také používání ústní vody.
Jaké ovoce může pomoci zbavit se zubního kamene?
Zubní kámen je nejen neestetický, ale může také vést k onemocněním, jako je zánět dásní, zubní kaz nebo zápach z úst, proto mají lidé tendenci hledat domácí řešení svého problému a zlepšit si tak sebevědomí, například pomocí citronu a hydrogenuhličitanu.
K této metodě však budete potřebovat pouze citron, který se vyznačuje antibakteriálními vlastnostmi a jeho kyselost může pomoci odstranit povrchové skvrny na zubech, což vám umožní získat jasnější vzhled.
K tomu je třeba dát na vařič šálek vody, dokud není její teplota teplá, a pak přidat šťávu z poloviny citronu a velmi dobře promíchat, dokud se vše nepromíchá. Poté si dejte malý doušek a roztokem si vypláchněte ústa; to můžete udělat buď ráno, nebo večer.
Je však vhodné jeho používání regulovat, protože může poškodit zubní sklovinu. Lze jej používat maximálně jednou až dvakrát týdně a po domácím ošetření je třeba jej velmi dobře vypláchnout velkým množstvím vody, aby nedošlo k dalšímu. poškození.
Uvědomte si, že toto ovoce může oslabit zuby tím, že obnaží dentin, což může způsobit, že zuby budou citlivější na chlad a teplo, proto se nedoporučuje čistit si zuby ihned po použití šťávy, protože tím vymažete kyselinu. nejlépe je počkat hodinu, než si je vyčistíte.