Jak ohřát kapra, aby nebyl suchý jako tříska? Ryba by měla být masitá a šťavnatá, ale nesprávný ohřev ji může rychle zničit. Smažíte kapra na pánvi na Štědrý den? Je to dobrý nápad, ale existují lepší způsoby, jak to udělat.
Jak ohříváte pečeného kapra? Odložte pánev stranou. Jinak bude suchý jako tříska, istock/@Pawel Kacperek
O Vánocích není o jídlo nouze . Na stolech se objevují koláče, maso a saláty, ale mezi dvanácti štědrovečerními pokrmy je nejdůležitějším prvkem kapr. Mnoho hospodyněk si ho raději připraví předem, aby ušetřily čas, ale jak ho ohřát, aby nebyl suchý a mastný? Tady je nejlepší způsob.
Dnes se nejčastěji smaží, ale oblíbený je i kapr připravený po židovsku, v zázvorové nebo houbové omáčce.
Jak ohřát pečeného kapra? Zapomeňte na pánev. Existuje lepší způsob
Pokud jste přes Vánoce upekli příliš mnoho kapra nebo ho chcete uvařit ještě před Štědrým dnem, můžete ho ohřát. Většina lidí hází rybu na pánev, ale to je špatný nápad. Jednak při opětovném smažení nabere ještě více tuku a bude se snadno vytahovat, takže bude suchý a nechutný.
Nejlepší způsob je použít troubu. Do pekáče nebo žáruvzdorné formy nalijte trochu vývaru a vložte kousky kapra, a pak je vložte na pět minut do spotřebiče vyhřátého na 180 stupňů Celsia. Pečte pod pokličkou, dokud se tuk na povrchu nezačne vařit, pak rybu otočte na druhou stranu, ale bez pokličky, aby byl povrch křupavý.