Nejlepší způsoby přejídání během svátků. Přestanete se cítit těžce

Svátky jsou časem radosti, rodinného tepla a… Kulinářská pokušení, která mohou vést k přejídání. Existuje způsob, jak si sváteční jídlo vychutnat bez zdravotních následků? Zde je několik tipů, jak se vyhnout nepříjemnostem a vychutnat si každé sousto bez pocitu viny.

Nadbytek tučných jídel, sladkých dezertů a alkoholu může vést k nepříjemným příznakům, jako je pocit těžkosti, pálení žáhy nebo bolest žaludku. V extrémních případech může dojít ke zvracení nebo průjmu a lidé s problémy se žlučníkem mohou pociťovat křeče v játrech. Jak tomu můžeme předejít?

Jak můžeme zabránit přejídání?

Před zasednutím k bohatě prostřenému stolu bychom se neměli vyhýbat jídlu – to vede k přílišné chuti k jídlu a případnému přejídání. Dbejme na střídmé porce a zařazujme zeleninu a nakládanou zeleninu, která je zdrojem přírodních probiotik usnadňujících trávení.

Voda je naším spojencem, ale nezapomínejme ji pít v určitých intervalech po jídle. Vyplatí se také nahradit těžké dezerty lehčími alternativami, jako jsou ovocné pěny nebo želé.

Domácí prostředky při přejídání

Pokud bez ohledu na cokoli překročíme hranice své trávicí kapacity, nezbývá nám než se řídit několika jednoduchými radami. Nelehejme si hned po jídle, jděme na procházku, která pomůže trávení. Úlevu může přinést teplý bylinkový čaj, zatímco nálev ze zázvoru nebo lněná kaše zmírní bolesti žaludku.

Vyplatí se mít také bylinné odvary na podporu trávení, které najdete ve své domácí lékárničce.

Nejlepší nálev při přejídáníNejlepší způsoby přejídání během svátků. Přestanete se cítit těžce

Zázvorový nálev je ideální při přejídání. K jeho přípravě stačí nakrájet kořen zázvoru a zalít ho vroucí vodou. Můžete do něj také přidat lístky máty. Tento nálev zahřeje žaludek, sníží bolest a zvýší produkci trávicích šťáv. Mátový nálev mohou pít i děti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *