Kachní prsa sous vide s bramborovými tyčinkami a mrkví

Složení kachních prsou:

  • Potřebujete: 4 kachní prsa
  • Rozmarýn
  • tymián
  • trocha másla

Kůži na kachních prsou lehce nařízněte, aniž byste poškodili maso. Vakuově ji vložte do polyethylenového sáčku a vařte 70 minut ve vodní lázni při 57 stupních. Poté kachní prsa vyjměte, vložte je kůží dolů do studené pánve a pomalu zahřívejte, dokud kůže nezezlátne. Poté do pánve přidejte rozmarýn, tymián a trochu másla, kachní prsa otočte a asi 30 sekund je smažte z masové strany a několikrát je pokapejte máslem.

Ingredience na bramborové tyčinky:

  • Příprava: 2 kg moučných brambor
  • 4 lžičky Sila
  • 15 g sušené majoránky
  • Sůl
  • olej na smažení
  • 100 g zakysané smetany

Brambory oloupejte a nastrouhejte, poté je omyjte, osušte a trochu vymačkejte. Přidejte škrob, majoránku a sůl a dobře promíchejte. Bramborovou směs nalijte do žáruvzdorné obdélníkové formy a rovnoměrně ji rozprostřete. Hmota by měla být vysoká alespoň 3 cm. Přikryjte fólií a pečte v parní troubě při 100 stupních po dobu 45 minut. Poté vložte do chladničky na nejméně 6 hodin. Poté můžete celou hmotu vyjmout z vložky a nakrájet na tyčinky nebo libovolné tvary. Před podáváním bramborové tyčinky lehce osmahněte a trochu osolte. Vmíchejte zakysanou smetanu a nechte si ji na ozdobu.

Ingredience na mrkev a nádivku:

  • Přílohy: 1 až gMrkev
  • 8 baby karotek
  • Sůl
  • Cukr
  • máslo

Na nádivku oloupejte mrkev, nakrájejte ji na kousky velikosti vlašského ořechu a rozmixujte ji v mixéru. Směs vlijte do vroucí vody ochucené velkým množstvím soli a cukru a přiveďte k varu na 20 sekund. Vložte do síta, trochu vymačkejte, propláchněte studenou vodou a znovu vymačkejte. Sušíme v troubě (nebo v sušičce) při teplotě 70 °C po dobu 24 hodin.

Mladou mrkev oloupejte a vařte ji 1 minutu na pánvi s vodou, trochou soli a cukru. Poté ji na pánvi orestujeme na troše másla a opět osolíme a osladíme.

Kachní prsa nakrájíme na plátky a položíme na talíř. Rozložte bramborové tyčinky a navrch rozetřete zakysanou smetanu. Naaranžujte mrkev a navrch přidejte mrkvovou náplň.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *