Sušené houby jsou pochoutkou, která tvoří základ mnoha svátečních pokrmů. Pokud chcete, aby potěšily svou chutí, je třeba je správně připravit. Bohužel jednoduchá chyba je může zkomplikovat a znepříjemnit. Zjistěte proto, jak sušené houby správně namočit. Tajemství spočívá mimo jiné ve vodě.
Jak namočit sušené houby? Častou chybou se můžete rozloučit s jejich lahodnou chutí.
Bohatá podzimní úroda hub se brzy objeví na svátečním stole v podobě lahodných pokrmů s přídavkem sušených hub. Jde o kulinářský poklad, který chuťově doplní mnoho pokrmů, jako jsou polévky, omáčky a knedlíčky. Vyžaduje však řádnou přípravu, která zahrnuje i správné namáčení. Jedná se o klíčový krok, který ovlivňuje chuť a strukturu. Jak to udělat správně?
Namáčení sušených hub. Jejich chuť a vlastnosti se ve vroucí vodě ztrácejí.
Sušené houby jsou jednou z hlavních ingrediencí vánočních pokrmů.vareniky, knedlíčky a voňavá houbová polévka jsou povinnými pokrmy na vánočním stole mnoha lidí.sušené houby potěší svou chutí a konzistencí, pokud jsou správně připraveny.
Proces sušení z nich odstraňuje vodu, takže jsou lehké, chutné a snadno se skladují. Pokud je však chci použít do pokrmu, musím jim vrátit původní vlhkost. Tím se zvýrazní jejich chuť a odstraní se případné nečistoty.
Bohužel v období intenzivního předvánočního vaření je snadné udělat chybu, která může chuť sušených hub zničit. Konkrétně se jedná o jejich zalití horkou vodou, což způsobí, že houby ztvrdnou, ztratí svou chuť a všechny své výživové vlastnosti. To je chyba, které bychom se měli vyvarovat.
Jak namočit sušené houby? Pamatujte na to, aby byly chutné
Sušené houby namočte do teplé převařené vody, která by měla houby v hrnci zcela pokrýt, aby rovnoměrně nasály vlhkost. Doba namáčení by měla záviset na faktorech, jako je druh hub a doba jejich skladování. Proto je nejlepší tento proces průběžně sledovat. Některé houby by se měly nechat namočené přes noc, zatímco jiným stačí dvě hodiny ve vodě.
Po namočení houby sceďte přes síto a vodu z namáčení si ponechte. Jedná se o velký poklad, který lze v kuchyni využít na mnoho různých způsobů. Voda po namočení sušených hub je aromatická a zdravá, takže je ideálním základem pro houbovou polévku nebo bigos.
Vyplatí se také použít jednoduchý trik, který ještě více obohatí chuť hub, zejména těch z minulé sezóny. Během namáčení se vyplatí přidat k houbám trochu cibule nebo bobkový list pro zvýraznění chuti. Někteří lidé volí namáčení hub nikoli ve vodě, ale v teplém osoleném mléce. Je však důležité je nezalévat vroucí vodou.
Sušené houby je nejlepší namáčet do převařené vychlazené vody. K tomuto účelu lze použít i teplé mléko.