šéfkuchař ukázal, jak peče kapra. Tento patent si zaslouží zlatou medaili

– Smažený kapr na štědrovečerním stole nesmí chybět,“ říká šéfkuchař. Jeho kapr je jednou z dokonalých svátečních variant.

Smažený kapr na svátek

Kapr je skutečně hluboce zakořeněnou tradicí, ale také zdrojem kontroverzí. Především je těžké si oblíbit množství kostí v jeho mase . Za druhé, ačkoli proti tomu protestují jen někteří, tato ryba „silně páchne bahnem“.

Nezapomeňte, že jde o sladkovodní rybu, která žije na dně. I když ji pokapeme mlékem a postříkáme citronem, není to oceán, ale jezera a rybníky,“ zdůrazňuje šéfkuchař.

Jeho způsob servírování kapra spočívá v tom, že ho rozřízne napůl, čímž vznikne „jakýsi filet“, . Podotýká také, že neodstraňuje kosti, protože díky nim je ryba chuťově výraznější.

Kapr ve slaném nálevu

Před vařením ho na 10 minut namočí do slaného nálevu. Tímto způsobem se zbaví krve a hlenu z kůže. Poté kapra důkladně osušte, aby se lépe smažil.

Ingredience

1 kapr

1 lžíce strouhanky

2 lžíce bramborové mouky

3 lžíce pšeničné mouky

sůl, pepř

Olej na smažení

Smažte kapra .

Rybu položíme na prkénko a odřízneme jí hlavu. Tupou stranou nože seškrábněte kůži ze slupky podél vláken. Po důkladném očištění ji rozdělte na kolečka. Lze je také rozříznout podél páteře na polovinu.

Rozpusťte pět lžic soli ve dvou litrech vody. Kapra namočte na 10-15 minut. Po vyjmutí opláchněte a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Rybu osolte a opepřete. Mouku a strouhanku důkladně promíchejte. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Kapra důkladně obalte a osmažte z obou stran, počínaje stranou s kůží, dozlatova. Pokud chcete, můžete ho smažit i z boku .

Kapra položte na papírovou utěrku, aby z něj odkapal přebytečný tuk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *