Vánoční vepřová panenka se švestkami. Dodržujte tato 3 pravidla a pokrm bude šťavnatý a křehký.

Vepřová panenka se švestkami bude šťavnatá, křehká a doslova se vám rozplyne v ústech. Stačí, když použijete tato 3 osvědčená pravidla. Zaručují efekt, který na Štědrý den každý ocení.

Vepřová panenka v rukávu, tj. šťavnatá a chutná.

Jaký pokrm bude o Vánocích chutný a zapůsobí na vaše spolubydlící? Vepřová panenka se švestkami je výhra . Dá se jíst teplá, ale hodí se i studená. Maso je šťavnaté a měkké . To je dáno tím, že se vepřová panenka peče v rukávu.

Je však třeba připomenout, že takový vynikající účinek zaručují také 3 pravidla . Ta zajišťují šťavnatost a křehkost.

Pravidlo 1 – příprava marinády s hořčicí

Pravidlo 2 – do švestek přidejte máslo.

Pravidlo 3 – pečeme v rukávu nebo v žáruvzdorné misce s pokličkou. Tím se zabrání vysušení masa.

Níže uvádíme recept na šťavnatou vepřovou panenku se švestkami na Vánoce . To vám usnadní přípravu tohoto pokrmu.

Jak připravit šťavnatou vepřovou panenku se švestkami na Vánoce?

Ingredience na marinádu:

Potřebujeme: 3 bobkové listy

3 stroužky česneku

3 lžičky hořčice

4 lžíce rostlinného oleje

1 lžíce majoránky

½ lžičky soli

Ingredience: 1:

1 kg vepřové panenky (předem marinované)

¼ kg sušených švestek

2 lžíce másla

pepř

Přípravu pokrmu začněte přípravou marinády na maso. Díky ní bude maso šťavnaté, křehké a aromatické. Do misky nalijte olej, přidejte hořčici, prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Přísady důkladně promíchejte.

Marinádou potřete předem omyté a osušené maso. Odložte je na hodinu na chladné místo. Švestky posypeme pepřem a promícháme s máslem. Marinované maso uprostřed nařízněte, aby vznikl kanálek. Vyndejte ho a pevně naplňte švestkami.

Vepřová panenka se švestkami – hit svátků

Připravte si rukáv na pečení a vložte do něj maso. Rukáv pevně uzavřeme, vložíme do žáruvzdorné formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Bude to trvat 60 minut. Poté 15 minut před koncem pečení rukáv rozřízněte a zvyšte teplotu na 220 stupňů.

Vepřová panenka tak získá křupavou kůrčičku. Po této době je maso připraveno k podávání. Ukáže se jako vždy šťavnaté a potěší i ty nejvybíravější jedlíky. Dodržujte tedy 3 pravidla popsaná na začátku tohoto článku a pokrm bude vynikající.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *