Zlaté ovoce: přípravek, který pomáhá produkovat kolagen a udržovat pevnou pokožku

Toto ovoce je sladké, i když poněkud kyselé, kulaté, malé a jeho barva se mění od žluté po oranžovou v závislosti na stupni zralosti.

Ve vyvážené stravě je nezbytný dostatečný příjem bílkovin, a ještě lépe, pokud přichází zdravou cestou. Dospělým se doporučuje konzumovat 0,8 gramu bílkovin denně na kilogram hmotnosti, které se nacházejí v mléčných výrobcích, červeném mase, rybách, korýších a vejcích. Ve světě ovoce jsou velmi zajímavým zdrojem bílkovin například jablka, která jsou hojně konzumovanou potravinou, ale existují i další, například hroznové víno, kokos, avokádo, banány nebo jahody.

Existuje však ovoce se zvláštní náloží bílkovin: nanche. Toto ovoce je kulaté, malé a jeho barva se mění od žluté po oranžovou v závislosti na stupni zralosti. Je sladké, i když poněkud kyselé, a chuťový faktor se stává rizikovějším, když je zralejší, protože se objevuje kyselost. Obsahuje 3,6 % bílkovin oproti 1,1 % u banánů nebo skromným 0,2 % u melounů či jablek. Jako by to nestačilo, podle výzkumu FDA obsahuje také více vitaminu C než mandarinka nebo guava.

Podle Národní lékařské knihovny je vitamin C nezbytný pro růst a obnovu tkání ve všech částech těla . Slouží k tvorbě kolagenu, který se používá v boji proti vráskám, k tvorbě kůže, šlach, vazů a cév, k hojení ran a tvorbě jizev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *