Renomovaný odborník na výživu hovoří o čtyřech stravovacích návycích, které by měly být součástí vaší každodenní rutiny.

Každý člověk a každé tělo je jiné kvůli genetice a životnímu stylu, takže naše stravovací návyky nemohou být pro všechny stejné. Vyhledání odborného poradenství nám pomůže přizpůsobit náš jídelníček.

Středomořská strava hojně využívá koření.

Dieta jako taková je již dlouho známá jako zastaralý a neúčinný způsob hubnutí a udržování dobrého zdraví. Existuje důvod, proč více než 90 % lidí, kteří drží přísnou dietu jakéhokoli typu, nakonec znovu dosáhne své původní hmotnosti (a v mnoha případech ji ještě zvýší).

Mnohem rozumnější a účinnější je udržovat řadu zdravých, ale realistických návyků, které nám pomohou dát smysl našemu životnímu stylu a které můžeme dlouhodobě udržovat. Ze všech možných opatření, která můžeme přijmout, má největší smysl individualizace, protože ne u všech fungují stejné věci.

1 Individualizované stravovací návyky

Odborník na výživu může personalizovat naše stravovací návyky.

Ze čtyř zásad doporučovaných pro udržení zdravé výživy je nejdůležitější snažit se personalizovat to, co jíme, protože každý jsme jiný kvůli genetice, barvě pleti, chuti k jídlu a okolnostem našeho života a tyto zásady nemohou platit absolutně pro všechny stejně. Proto jsou velmi důležité nuance.

Ve výživě existuje mnoho polopravd, které se někdy mohou ukázat i jako naprosté lži, které se musíme naučit opouštět, abychom dosáhli pokroku ve správné výživě, abychom dosáhli dlouhodobě dobrého stavu .

Především proto nám odborník na výživu radí, abychom vyhledali radu odborníka, který nám pomůže určit, jaké jsou naše skutečné výživové potřeby, protože jíme několikrát denně, ale nikdo nás nenaučil, jak bychom to měli dělat vyváženě . To, co může být pro někoho správné, může být pro jiného škodlivé, protože je zde mnoho faktorů, které nemůžeme ovlivnit.

S ohledem na to všechno, pokud chceme změnit své návyky, je důležité nechat si poradit (alespoň zpočátku, abychom položili nějaké základy) od odborníka na výživu, který nám pomůže naučit se, co máme jíst, jak, jak často a jak dosáhnout optimálních výsledků a získat zdraví.

2. Tělo je chytré a ví, co potřebuje.

Naše tělo ví, kdy potřebuje jídlo, a proto mu musíme naslouchat.

Podle odborníka se další důležitý bod, který je třeba vzít v úvahu, týká signálů, které dává tělo každého člověka. Odborník na výživu na svých sociálních sítích vysvětluje, že „vaše tělo je chytré a měli byste vědět, jaké jsou vaše skutečné signály hladu; tak budete jíst jen to, co potřebujete “ .

A dodává: „Nemůžete se s nikým srovnávat: jste jedinečný člověk s individuálním metabolismem, genetikou, endokrinním systémem, mikrobiotou, bazálním příjmem“ … proto je tak důležité vytvořit plán, který se přizpůsobí potřebám každého z nás.

3. Cvičení by nemělo být měnou

Pro cvičení by měl být příjem měnou, ne naopak.

Samotná fyzická aktivita je užitečným a nezbytným předpokladem, nikoli „výmluvou“, abyste mohli jíst, co chcete. V tomto případě pořadí faktorů mění produkt; to znamená, že „ cvičení nikdy nemůže být měnou za jídlo, které jíme“.

Správné pořadí je takové, že jíme proto, abychom mohli cvičit své tělo, abychom měli energii potřebnou k „vydržení“ sportu, nikoli naopak: necvičíme. Cvičíme a pak jíme.

4 Fantazie v kuchyni

Jídlo by mělo být potěšením, ne utrpením, a to i v případě, že se jedná o „nevábné“ jídlo, jako je brokolice.

Zdravé potraviny, jako je zelenina všeho druhu, jsou v kuchyni vždy skvělým nápadem a měli bychom se snažit si je co nejvíce vychutnat a přidat fantazii do způsobu jejich servírování, abychom je chtěli jíst pokaždé. den.

„Zelenina je vždy vítaná a je lepší ji jíst s chutí než ji nenávidět. Je naprosto normální, že neradi jíme brokolici v páře jako takovou; proto doporučuji, abychom se snažili vytvářet nové kombinace, a pokud potřebujeme omáčku, můžeme ji přidat, protože to znamená, že je pro nás dobrá.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *