Přidejte do vývaru na konci vaření. Bude zlatý a jasný jako nikdy předtím

Přidejte do vývaru na konci vaření. Bude zlatý a jasný jako nikdy předtím

Slovenští milují vývar, takže není divu, že se na našich stolech velmi často objevuje. Vynikající vývar zeleninového masa, kvalitní nudle, mrkev a zelená petrželka, co víc chcete? Zkušené ženy v domácnosti mají určitě osvědčený recept na přípravu této polévky. Pokud však nemáte zkušenosti, možná vás zajímá, proč je vývar zataženo. V následujícím článku vám doporučíme, co dělat, aby vývar dokonale objasnil.

Přidejte do vývaru na konci vaření. Bude zlatý a jasný jako nikdy předtím
Jak připravit vývar tak, aby nebyl zataženo?
Foto: Shutterstock/Ungvar

Vývar je klasika slovenské kuchyně. Přestože to jíme téměř na každé velké rodinné oslavě a v mnoha domácnostech každou neděli na oběd, jen málokdo si uvědomuje, že tato polévka je nejen chutná, ale také velmi zdravá. Má vynikající vliv na trávení a střevní aktivitu. Kolagen přítomný ve vývaru má velký vliv na klouby, posiluje kosti, zlepšuje stav kůže, vlasů a nehtů. Je zajímavé, že tato polévka má také protizánětlivé účinky. Stojí za to jíst během nachlazení a oslabení těla. Jak připravit vývar tak, aby nebyl zataženo? Poradíme vám.

Proč je vývar zataženo?

Nejběžnější příčinou zakaleného vývaru je vložení syrového nebo velmi studeného masa z chladničky do horké vroucí vody. V tomto případě se protein v něm pod vlivem teploty rychle srazí a polévka přestává být jasná.

  • Proto, pokud chcete mít krásný, zlatý vývar, nejprve roztáhněte maso, nalijte ho do studené vody před zapnutím vytápění.

Stojí za to dodat Pokud vaříme vývar z velkého množství masa, je velmi pravděpodobné, že pěna bude vytvořena na jeho povrchu pod vlivem vaření.

  • Pokud chcete, aby vývar byl jasný, měl by být odstraněn nepřetržitě, například pomocí sítko.

Jak vyčistit vývar? Domácí způsoby

  • Způsob, jak dosáhnout čirého a velmi aromatického vývaru, který se v současné době šíří na internetu, je pečení masa a zeleniny před jejich vložením do hrnce a nalití vody. Pečení ingrediencí by mělo zajistit ještě krásnější barvu polévky a výraznější chuť.
  • Nezapomeňte také, že vývar by se měl vařit na malém ohni, mnoho manželk v domácnosti doporučuje, aby pomalu „buben“ až čtyři hodiny.
  • Nejen samotný proces vaření je důležitý. Pokud chcete, aby se vývar dokonale ukázal, vyberte si čerstvé, kvalitní maso a pevnou zeleninu.

Zajímá vás, jak získat čistý vývar? Existuje několik způsobů, jak to.

  • Umístěte polovinu malých brambor do vroucí polévky, počkejte půl hodiny a vývar by měl být čistší.
  • Některé ženy v domácnosti k tomu přidávají několik hřebíček, které obohacují jeho chuť.
  • Dalším trikem je přidat kostky ledu do teplé polévky a čekat, až se vychladne. Když je vývar studený, sbírejte tuk a co se usadilo na povrchu vývaru.
  • Můžete také namáhat vývar, poté přidat šlehačku vejce do horké polévky a neustále míchat, dokud se vše neurazí. Poté nalijte vývar přes síto a je hotovo.

.

Chcete připravit nejlepší vývar na světě? Přidejte toto a každý se zeptá razítka

Hodíte stonky zeleniny? Pravděpodobně nevíte, jaké lahodné z nich můžete dostat

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *