Dvě polévkové lžíce na pánvi a stávají se zázrakem. Maso bude stejně měkké jako máslo.

Dvě polévkové lžíce na pánvi a stávají se zázrakem. Maso bude stejně měkké jako máslo.

Tvrdé, suché, gumové maso? Pokud to zní povědomě, máme pro vás řešení. Ať už připravíte dušené maso nebo omáčku, díky tomuto jednoduchému triku bude maso vždy měkké a šťavnaté. Stačí dvě polévkové lžíce.

Dvě polévkové lžíce na pánvi a stávají se zázrakem. Maso bude stejně měkké jako máslo.
Ať už připravíte dušené maso nebo omáčku, díky tomuto jednoduchému triku bude maso vždy měkké a šťavnaté. Stačí dvě polévkové lžíce.
Foto: Shutterstock/Kalashnikov dmitrii

Je známo, že prvním krokem při přípravě masové omáčky nebo dušeného masa je pečení kousků masa, aby se „uzavřela“. Nezáleží na tom, jestli připravujete maďarskou guláš, vepřové maso nebo jen dusící na oběd, jedna chyba vás může zklamanit místo toho, abyste byli nadšení. Podívejte se, jak tomu zabránit.

Co dělat, aby se dušené maso roztavilo na jazyku? Vyberte správně

Začněme od začátku. Pro dušené maso nebo omáčku je nejlepší vybrat maso, které je jemně zavřené.

  • Pokud jde o vepřové, Nejlepší je vybrat si ramena, krk a svíčková, což je trochu chudší.
  • Je lepší si vybrat Karé – Nechte to na řezech nebo pečeně.
  • Pokud jde o hovězí maso, Skvělé rameno se hodí, stehno (je to trochu chudší, ale velmi chutné), mřížka a krk.

Bez ohledu na to, jaké maso se valíte, když je již „zavře“, přidejte na pánev malý jablečný ocet.

Proč je to důležité?

  • Kyselina obsažená v octu navíc „kombinuje“ vlákna masa, takže šťáva nebude unikat.

Ale proč přidat octa, když by mělo být maso pražené?

  • Při míchání a pozdějším vaření se kousky masa pohybují. Octa způsobí, že šťávy obsažené v kusech začnou vařit uvnitř, takže maso bude mnohem chutnější a měkčí.

Co dělat, aby byl Goulash nebo omáčka více aromatický? Zapomeňte na samotnou vodu

Někteří se mohou obávat, že když je maso tak „uzavřené“, nepřevádí svou chuť k jídlu. Není čeho se bát.

  • Nejprve si uvědomte Že Goulash a omáčka nejsou jen maso, jsou to další ingredience a koření.
Dvě polévkové lžíce na pánvi a stávají se zázrakem. Maso bude stejně měkké jako máslo.
Co dělat, aby byl Goulash nebo omáčka více aromatický?
Foto: Shutterstock/Iryna Pospikh
  • Za druhé – Voda není nejlepší volbou, pokud chceme maso po dušeném masu nalévat. Nejlepší je použít vývar nebo lehký vývar. Může to být také vývar zeleniny nebo hub, je důležité, aby byl aromatický.

Samozřejmě ne.

  • Apple ocet má jemnější chuť než alkohol a má příjemnou vůni. Při dušení se však téměř úplně vypaří.

Jak tedy používat tento trik k dosažení kulinářského úspěchu?

  1. Nakrájejte maso na větší kousky, čistěte z jakýchkoli membrán a marinujte do svých oblíbených koření. Dejte si však pozor na soli. Vytáhne vodu. V závislosti na receptu, který používáte, marinujte maso v chladu po dobu několika hodin do 2 dnů.
  2. Před smažením odstraňte maso z chladničky, abyste dosáhli teploty místnosti. Pak ji zabalte do mouky a hodte ji na správně horký tuk.
  3. Když hodíte maso na pánev, nechte ho v klidu. Míchání úniku šťávy. Smažte to klidně z každé strany a otočte jednotlivé kusy nejlépe s klíšťaty.
  4. Když je maso praženo z každé strany, přidejte dvě až tři polévkové lžíce octa v závislosti na množství masa. Jemně promíchejte a snižte výkon hořáku. Prach, dokud vůně octa nezmizí.
  5. Poté přidejte další ingredience. Cibule, pepř, houby, houby a vše, co máte v receptu.
  6. Poté nalijte celý vývar, přidejte koření a prach na mírné teplo, dokud maso nedokončí.
  7. Na konci vaření přidejte krém nebo zahušťujte moukou.

.

Související články:

.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *