Pro mnohé neexistuje lepší snídaně nebo dezert než sladké, načechrané palačinky. Klasicky se připravujte s jablky. Ale mohou být také provedeny úplně jiným způsobem. Máme recept, který překvapí nekonvenční řešení a lahodnou chuť. Vysvětlíme vám, jakou složku použít, aby palačinky byly načechrané a nebyly upuštěny.

Foto: Shutterstock/Oksana Shevchenko
Jak udělat dobré těsto pro palačinky?
Dobré palačinky je načechrané a lehké. Je důležité, aby po smažení neklesl. Pokud klesne, palačinky budou mnohem komprimované a zkušenost s jejich konzumací již nebude tak zvláštní. Existují dvě školy, které připravují cestu k palačinám – Jeden je založen na inhalaci sody a pečiva, druhý na kvasinkách.
Připravujte nejlepší těsto na palačinky s přidáním kvasinek. Pancakes připravené tímto způsobem si udrží jejich chmýří mnohem déle než paluby používané k používání hydrogenuhličitanu a prášku do pečiva. Celý proces však trvá trochu déle, ale výsledek stojí za to. Ve verzi kvasinek je proto nutné počkat, až začnou fungovat kvasinky v kvásku.
Načechrané palačinky s jahodami
Léto je v plném proudu, takže místo jablek přidávám jahody k lahodným palačinám. Je ten pravý čas připravit tuto verzi. Jsou načechrané, lehké a velmi měkké.
Složení:
- 350 g mouky
- 1 vejce
- 1 Yolk
- 30 G Drozdia
- 4 lžíce cukru
- 250 ml mléka
- 70 g semi -dřevěného tvarohového sýra
- 30 g Masla
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
Metoda přípravy:
- Začněte připravovat kvásek. Zahřejte mléko a rozdrťte kvasinky a nalijte ho 1 polévkovou lžící cukru. Nalijte směs vlažným, ne horkým mlékem a míchejte, dokud se ingredience nerozpustí. Přidejte mouku a znovu promíchejte. Umístěte kvásek na 10 minut.
- Mezitím si umyjte jahody a nakrájejte je na menší kousky. Po této době by se pěna měla objevit na kvásku – to znamená, že se můžete přesunout k dalšímu kroku.
- Přidejte do něj jedno celé vejce a jeden žloutek a vše smíchejte dohromady. Přidejte poloskimmed tvaroh, rozdrťte jej vidličkou a promíchejte. Za stálého míchání postupně přidejte mouku.
- Na konci přidejte roztavené máslo, zbývající cukr a vanilkový cukr do směsi. Míchejte, dokud se nepřipojí komponenty.
- Přidejte nakrájené jahody a znovu promíchejte. Nechte těsto na palačinky po dobu 30 minut.
- Po této době pak pánev zahřejte malým množstvím oleje nebo vyčištěného másla. Když je tuk teplý, naneste těsto s lžičkou namočenou v teplé vodě. Smažte bez zakrytí, dokud nejsou zlaté z obou stran.
Podávejte palačinky teplé a posypané práškovým cukrem. Pokud ovocná chuť nestačí, můžete je jíst s jinou částí čerstvých, voňavých jahod nebo přidáním jiného sezónního ovoce podle vašich představ.
.
Nejchutnější jablečné palačinky. S tímto nápojem jsou úžasně nadýchané
Recept na ledovou kávu jako nejlepší kavárnu. Jedna složka bude perfektní.