Uplynulo 10 let, dokud mi moje babička neřekla, co přidává do rajčatové polévky. Byla nejlepší.

Uplynulo 10 let, dokud mi moje babička neřekla, co přidává do rajčatové polévky. Byla nejlepší.

Neznám nikoho, kdo by jí udělal nos. A co víc, rajčatová polévka se také objevuje v dětských jídelnách a restauracích. Také jsem se chtěl naučit vařit lahodnou rajčatovou polévku, takže jsem se pokusil vytáhnout její tajemství z babičky po dobu 10 let. Nakonec jsem uspěl a už vím, jak přimět rajčatovou polévku, aby chuťové pohárky letěly do vesmíru.

Uplynulo 10 let, dokud mi moje babička neřekla, co přidává do rajčatové polévky. Byla nejlepší.
Uplynulo 10 let, dokud mi moje babička neřekla, co přidává do rajčatové polévky. Byla nejlepší.
Foto: Shutterstock/Jacek Chabraszewski

Rajčatová polévka – Recept, který zahřívá naše srdce a duši jako teplá přikrývka, je pro mnoho z nás příjemnou vzpomínkou. Je to oběd, který se na první pohled jeví jako nejběžnější na světě, ale přiznejme si to – Když se vrátíme z práce nebo školy a víme, že na oběd je rajčatová polévka, hned Cítíme vděčnost, že někdo tento recept kdysi vynalezl.

Ano, Recept na rajčatovou polévku je jedním z těch receptů, které se mírně liší v každém domě. Někteří to vaří pro vývar, jiní vaří speciální vývar, jiní používají koncentrát, jiní opět domácí přetlak nebo čerstvá rajčata. Existují také ti, kteří je nejprve pečou, aby polévka ještě hlouběji.

Rajčatová polévka – babička to vždy připravila

Nejlepší rajčatová polévka, jakou jsem kdy jedl (a opravdu jsem je hodně snědl) byla rajčatová polévka mé babičky. Granny měla svůj rituál – když se vařila, zamkla se v kuchyni, zapnula rádio nebo brazilskou mýdlovou operu a nikdo neměl právo ji rušit. Proto nebylo zcela jasné, jak připravuje svá jídla, včetně rajčatové polévky, která byla prostě mistrovská.

Ukázalo se, že moje babička přidávala ingredienci, na kterou bych nikdy nepřišel. Byl to strouhaný křen. Na první pohled to může znít divně, ale křen velmi zdůraznil sladkost rajčat a dal potravinový charakter.

Složení:

  • 700 g vepřových žeber
  • 2 čtvrtiny kuře
  • 3 mrkev
  • 2 petržel
  • dát
  • 2 konzervovaná nasekaná rajčata
  • 2 polévkové lžíce koncentrátu
  • 2 polévkové lžíce strouhaného křenu
  • sůl a pepř
  • Nová koření
  • cukr
  • Bay listy
  • Krém na změkčení (volitelné)
  • sloužit: rýže, těstoviny nebo krutony

Rajčatová polévka babičky – příprava:

  1. Začínáme vývarem. Opláchněte žebra a nakrájejte na kousky. Umístěte do hrnce a přidejte kuře. Nalijte do vody a vařte na mírném ohni. Když se pěna začne tvořit, odstraňte ji, přidejte několik bobulí nových koření a bobkových listů.
  2. Oloupejte zeleninu a nakrájejte na kousky. Přidejte do polévky a vařte na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
  3. Připravte pánev a zahřejte na ni máslo. Přidejte konzervovaná rajčata a na chvíli pečte. Můžete přidat 2 stroužky česneku protlačené přes tisk. Poté přidejte křen a na chvíli vše pečte.
  4. Přidejte obsah pánve do polévky, přidejte koncentrát z rajčat a trochu cukru. Vařte na mírném ohni asi 15 minut.
  5. Na konci vaření přidejte sůl a pepř podle chuti. Chvíli vařte a přidejte zesílený krém, pokud chcete. Podávejte s vašimi oblíbenými ingrediencemi.

Taková rajčatová polévka je naprosto nejlepší a teď si neumím představit, že by ji vařil bez křenu. Samozřejmě někdy to usnadňuji, zvláště když nemám čas, a připravuji rajčatovou polévku z vývaru, ale nikdy nezapomenu na křen.

.

Rajčatová polévka je slabá? Udělejte to a každý požádá o další

Těžká a bohatá polévka na oběd. Druhý kurz nebude nutný

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *