Pokud hledáte inspiraci pro chutný oběd nebo večeři, pak je marináda na vepřové panence od mého dědečka nutností. Je to osvědčený recept. Vepřová panenka je dokonale šťavnaté, měkké a roztaví se na jazyku.

Foto: Shutterstock/Ksenija Toyechkina
Tento recept stojí za to mít po ruce. Může to být vhodné pro každodenní a slavnostní příležitosti. Tajemství chuti spočívá v dokonale vybraném složení ingrediencí pro marinádu. Díky tomu má vepřové maso nejen vynikající vůni, ale také strukturu. V tradiční verzi také chutná skvěle – s bramborami a oblíbeným zdravým salátem.
Marináda na vepřové panence. Jaké ingredience budete potřebovat?
Vepřová panenka je v naší kuchyni velmi běžná. Pokud nevíte, jak připravit perfektní marinádu pro vepřovou panenku, náš recept přichází na pomoc.
K přípravě vynikajícího jídla na večeři budete potřebovat následující ingredience:
- kousek vepřové panenky bez kosti vážící přibližně 1,5 kg
- 4 pl rostlinný olej (může být řepce)
- 3-4 stroužky česneku tlačené přes tisk
- 4 pl hořčice
- Koření – 1,5 lžičky soli, 1 lžička sušeného marjoramu, čerstvě mleté pepř podle chuti
Marináda pro pečenou vepřovou panenku. Jak marinovat maso? Postupujte podle těchto pokynů
Ideální vepřová panenka je taková, která je měkká a šťavnatá. Abychom měli perfektní strukturu, je nezbytná marináda pro pečenou vepřovou panenku. Jak to připravit? Pod pokyny krok za krokem jsou:
- Maso osušte papírovým ručníkem a čistěte. Potom je posypte solí a pepřem.
- Smíchejte ingredience v misce pro marinádu.
- Poté maso důkladně namalojte marinádou ze všech stran a na noc vložte do chladničky.
- Nejlepší je opustit maso v marinádě přes noc. Pečená vepřová panenka bude mít vynikající chuť a strukturu i po několika hodinách marinování.
- Vepřová panenka by měla být odstraněna z chladničky hodinu před dalším tepelným zpracováním.
Jak pečeme maso?
- Předehřejte troubu na 180 ° C (termo) nebo 200 ° C (horní a dolní část).
- Poté pečte 50-55 minut (nepokryjte maso).
- Vyjměte vepřovou panenku z trouby a nechte ji stát 10 minut. Výsledkem je, že šťáva je uvnitř rovnoměrně rozložena a maso bude také naprosto šťavnaté.
- Nakrájejte maso na plátky a podávejte s vašimi oblíbenými přílohami, např. Brambory.
.
Související články:
Je to nejslavnější salát na světě. Je překvapivé za jakých okolností vzniklo
Tyto muffiny jsme vždy vyrobili na snídani, když jsme se vrátili z lesa ze sbírky lesního ovoce. Ověřené recepty
Sledujte nás ve zprávách Google.