Káva je nápoj, bez kterého si mnoho lidí ráno nedokáže představit. Dává nám energii, zlepšuje koncentraci a zlepšuje náladu. Přestože je sama o sobě plná antioxidantů a má pozitivní vliv na naše zdraví, můžeme jeho vlastnosti ještě více posílit. Stačí přidat dvě oblíbené koření k vaření kávy, která zvýrazní její aroma a zároveň poskytne našemu tělu mnoho výhod.

Foto: Shutterstock.com/elina yevgrashkina
Káva se zázvorem a skořicí – jaké výhody vám to přinese?
Káva obsahuje mnoho antioxidantů a kofeinu, takže pití zlepšuje naši koncentraci, snižuje únavu a zlepšuje náladu. Kromě toho může pomoci snížit stres a hladinu cukru v krvi. Zvyšuje také metabolismus, což je užitečné při hubnutí. Pokud je obohacen o správný koření, je jeho účinek na tělo ještě větší.
Jedním z nejlepších doplňků je skořice a zázvor, koření, které perfektně zapadá do vůně kávy. Mají antibakteriální, antimykotická a protizánětlivá vlastnosti, které mají pozitivní vliv na imunitní systém a chrání před infekcemi. Další dávka antioxidantů pomáhá bojovat proti účinkům oxidačního stresu, zpomalit proces stárnutí a pomáhá zajistit zdravý vzhled. Kromě toho skořice pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Snižuje jeho prudké zvýšení a chrání před útoky hladu. Kromě toho zlepšuje trávení a může pomoci zmírnit příznaky trávicích problémů. Kromě toho má Ginger teplý účinek, který zlepšuje krevní oběh a může také pomoci spálit kalorie.

Foto: Shutterstock/Achanfoto
Káva se zázvorem a skořicí má řadu zdravotních vlastností, které nám pomáhají zajistit správné fungování našeho těla. Řada výhod pro trávicí, oběhový a imunitní systém by nás měla efektivně přesvědčit.
Jak připravit kávu s kořením?
Budeme muset vyrobit chutnou a zdravou kávu:
- 3 lžičky mleté kávy,
- 0,5 lžičky skořice,
- 0,5 lžička zázvoru.
Příprava:
Nalijte sklenici vody do malé konvice. Když se začne vařit, posypte do něj kávu. Poté snižte teplotu, přidejte koření a vařte několik minut. Po této době předejte nápoj a nalijte kávu do šálku. Pokud dáváte přednost sladkému, můžete to pít se svým oblíbeným mlékem a trochu cukru nebo medu. Tuto kávu můžeme pít jednou nebo dvakrát denně. Louapoon skořice a zázvoru den by nás neměla ublížit – posiluje to pouze naše zdraví.
Ti, kteří mají rádi kyselou chuť kávy, mohou také přidat grapefruitovou šťávu do kávy, což podporuje stabilizaci hladiny cukru v krvi a pomáhá snižovat pocit hladu. Má také pozitivní vliv na oběhový systém a množství antioxidantů, které chrání tělo před antioxidačním stresem a zpomalují proces stárnutí.

Foto: Shutterstock/Timm Creative
Na druhé straně, milovníci sladkých nápojů mohou přidat med, který má také anti -zánětlivé a posilující vlastnosti. Dobrým nápadem je také připravit kávu s lžičkou přírodního kakaa – Produkt bohatý na cenné minerály, jako je hořčík, železo, fosfor, zinek nebo draslík. Dává tělu cenné ingredience a zvyšuje účinek kávy.
Někteří lidé dávají přednost kávě s lžící olivového oleje. Jedná se o relativně neobvyklé řešení, ale má některé výhody. Olivový olej je zdrojem zdravých tuků, které mohou pomoci stabilizovat hladinu krve a zároveň snižovat pocit hladu. Studie ukazují jeho pozitivní účinky na hubnutí.
Související články:
.