Období slovenských třešní je v plném proudu, což naštěstí začalo snižovat své alarmující ceny. Při užívání těchto chutných ovoce je dobré připomenout, že jejich stonky mohou být připraveny na infuzi přátelské. Jak jej připravit a jaké nemoci by měly být použity?

Foto: Shutterstock/Yusia13
Proč jíst třešně?
Třešně jsou nejen chutné, ale především velmi zdravé ovoce, Je proto užitečné se za ně oslovit, zejména během vrcholné sezóny, na konci června a začátkem července.
- Třešně Mimo jiné jsou velmi dobrým zdrojem vitamínů B -skupiny, vitamínu C, beta -karotenu, železa, draslíku, vápníku, jógy a hořčíku.
- Tmavě červené třešně obsahují nejvíce antioxidantů, tj. Látek, které se podílejí na procesech zpomalení stárnutí a snižují riziko rakoviny.
- Sloučenina flavonoidní rostliny quercetinu obsaženého v třešněch je mimo jiné charakterizována anti -zánětlivými vlastnostmi a pomáhá regulovat hladiny cholesterolu. Třešně jsou také velmi dobrým zdrojem vlákna, který podporuje trávicí systém a zabraňuje zácpě.
- Třesky obsahují melatonin, takže toto ovoce by mělo být doporučeno lidem, kteří mají problémy se spánkem a chtějí zajistit dobrý spánek.
Přestože třešně jsou velmi sladké ovoce, mají nízký glykemický index a nízký kalorie. 100 g tohoto ovoce je přibližně 60 kcal.
Vlastnosti třešňového stonku
Infuze třešňových stonků je mezi nadšenci lidové medicíny velmi populární a je připisována řadě vlastností podporujících zdraví.
- Mnoho zdrojů uvádí, že infúze třešňového stonku pomáhá zbavit se břišní pneumatiky s tak, aby se spustila tak, ale je třeba poznamenat, že v lékařské literatuře stále neexistují žádné studie, které by naznačovaly takový účinek stopků.
- Na druhé straně jsou stonky těchto plodů velmi dobrým zdrojem, mimo jiné mangan, draslík, měď, vitamíny A, B2, C a antioxidanty.
- Lidová medicína se říká, že infuze z třešňových stonků zmírňuje menstruační bolest.
- Infuze má také diuretické, protizánětlivé, sedativní a detoxikující účinky.
- Kromě toho se infuze používá v problémech spojených s otokem a cholangitidou.
K přípravě infuze stačí přibližně 30 g sušených třešňových stonků.
- Nakrájejte stonky na menší kousky, vložte je do hrnce a nalijte do litru vody.
- Vařte asi 15 minut a nechte několik minut infuze.
.
Související články:
Jak třešně ovlivňují tělo? Senioři by je měli jíst
Můžete pít kávu v horkých dnech? Zde jsou pravidla, která musíte mít na paměti.
Sledujte nás ve zprávách Google.